Tutireceptek.hu fejléc

Medvehagymás pogácsa (vegan) recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
200 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
200 g fehér tönkölybúzaliszt
100 g kukoricaliszt
75 g csicseriborsó liszt
1 köteg medvehagyma
100 ml rizstej
100 ml olívaolaj
50 g növényi margarin
0.5 zacskó szárított élesztő
1.5 kk. só
bors
1-2 ek. szezámmag

Elkészítés:
A liszteket, az élesztőt, a sót és borsot tegyük egy nagyobb tálba, és jól vegyítsük el őket.
Öntsük rá az olívaolajat, majd a meleg (nem forró) tejet is. Gyúrjuk a tésztát ruganyos, formázható labdává. Ha túl száraz, öntsünk hozzá tejet. Ha túl ragacsos, lisztezzük. Hagyjuk kelni meleg helyen 1 órát. Amikor feljött a tészta, a medvehagymát vágjuk apróra, és gyúrjuk bele. Így is hagyjuk kelni fél órát.
Ha ez megvan, a tésztát nyújtsuk ki 1.5 cm vastagra, és szaggassunk belőle pogácsákat.
Közben béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, melegítsük elő a sütőt 200 fokra. A tepsiben szórjuk meg szezámmaggal a pogácsákat.
25-30 perc alatt elkészül.


A receptet beküldte: Winter


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Levelestepertős pogácsa » Puha krumplispogácsa » Hagymás-krumplis pogácsa » Sajtos-medvehagymás tészta
» Sajtos pogácsa, kifli » Krumplis pogácsa olajjal » Medvehagymás rizs » Juhtúróval töltött pogácsa
» Pizza (vegan) » Joghurtos pogácsa » Paprikás krumpli (vegan) » Pogácsa füstölt sajttal
» Éjszakai hűtős pogácsa » Krumlipogácsa » Walesi húspogácsák » Graham pogácsa


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.