Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Édes lepény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
fél kg liszt
1 csomag száraz élesztő
csipet só
ízlés szerint cukor
annyi víz amennyit felvesz
2 ek. olaj
gyümölcs: szilva, barack, alma... (tetszés szerint)
fahéj

Elkészítés:
A lisztet, az élesztőt, a sót és a cukrot, a vízzel és az olajjal könnyű tésztává dagasztjuk (addig dagasztjuk míg el nem válik a dagasztótál falától, szükség esetén adunk még hozzá lisztet), majd meleg helyre tesszük és kelni hagyjuk (kb. fél óra). A megkelt tésztát átgyúrjuk és kinyújtjuk, ezek után egy kiolajozott tepsibe rakjuk, ráhalmozzuk a tetszés szerinti gyümölcsöt, megszórjuk cukorral és fahéjjal. Előmelegített sütőben (villanysütő 200°c) kb. 30 percig sütjük (a tészta vastagságától és a sütőtől függ). Melegen tálaljuk.


A receptet beküldte: Knjiznicarka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kukorica lepény » Almás lepény » Joghurtos sajtos lepény » Albán sajtos lepény
» Húsos lepény » Kongói lepény anyós módra » Lepényhal görög salátaval » Sajtlepény
» Túrós lepény nagyi módra » Mórabórás lepény » Töltött lepény (Olcsó) » Alj nélküli túrós lepény
» Barackos túrólepény » Barna lepény » Áfonyás lepény » Chillis lepényke


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.