Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Szilvalekváros kelt gombóc recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
- 2 dl tej,
- 21 g élesztő,
- 50 dkg liszt,
- 5 evőkanál cukor,
- 15 dkg vaj,
- 1 tojás,
- fél kávéskanál só,
- 1 citrom reszelt héja,
- 8 ek. szilvalekvár,
- 50 g darált mák

Elkészítés:
1 dl langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet tálba szitáljuk, közepébe mélyedést készítünk, és beletesszük az élesztős tejet és 1 evőkanál cukrot.
Elkészítjük a tésztát, majd lefedve, meleg helyen 15 percig kelesztjük.
50 g vajat elkeverünk 1 dl tejjel, és a tojással, sóval, 1 evőkanál cukorral és a citromhéjjal a kelt tésztához adjuk, majd az egészet csomómentesre dagasztjuk.
Lefedve úgy 30 percig állni hagyjuk.

A tésztát átgyúrjuk, és 8 részre osztjuk. Mindegyiket ellapítjuk, és 1-1 evőkanál szilvalekvárt teszünk a közepére. Ezután gombócokat formázunk. Kilisztezett sütőlapon 50 fokon 20 percig kelesztjük. 1,5 dl vizet forralunk, és a gombócokat adagonként szitára téve a gőz felett, lefedve, gyenge tűzön 20 percig gőzöljük, majd kizsírozott sütőlapra helyezzük.
Megkenjük 10 dkg mákkal és cukorral elkevert vajjal.
Vaníliamártással tálaljuk.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott gombóc » Zabpelyhes túrógombóc » Szilvás gombóc diétásan » Sárgarépás vega gombóc
» Sajttal töltött húsgombóc » Gombóc almásan » Halgombócleves » Burgonyagombóc
» Sajtos krumpligombóc » Epres-kókuszos túrógombóc » Pehely könnyű túrógombóc » Májgombóc Erzsi módra
» Veronai Húsgombóc » Alföldi húsgombócleves » Zabpelyhes húsgombócok » Húsgombócos zöldségleves


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.