Tutireceptek.hu fejléc

Mexikói rizs recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 kisebb fej vörös hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 nagyobb sárgarépa
1-2 zöld csili paprika (üvegből)
2 evőkanál étolaj
180 gramm rizs
250 gramm meghámozott és összedarabolt paradicsom

400 ml alapleves (csirke)
100 gramm fagyasztott zöldborsó

Elkészítés:
A vörös és fokhagymát megtisztítjuk és feldaraboljuk. A sárgarépát rövid csíkokra vágjuk.
Egy nagyobb edényben közepes hőmérsékletre melegítjük az olajat. A rizst hozzáadva 2-3 percig pároljuk állandó kavargatás mellett, míg meg nem pirul. Hozzáadjuk a vöröshagymát és tovább pároljuk, még 2 percig. Utána a fokhagymát, a paradicsomot is belekeverjük, ízlés szerint sózzuk.
Hozáadjuk a répát, csilit és az alaplevest, felerősítjük a lángot és felforraljuk. Amikor forr, kisebb lángra vesszük, részlegesen lefedjük és hagyjuk még 8 percig főni.
Legvégén a borsót adjuk hozzá, lefedjük és még 2 percig főzzük.
Forrón tálaljuk.

Tanácsok:
WW egy adag: 5 pont

Elkészítési idő: 40 perc
Kalóriatartalom: 261 kcal
Szénhidráttartalom: 46 gramm
Zsírtartalom: 5 gramm

A receptet beküldte: Anetta


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mikrós Mexikói köret » Mexikoi gyors vacsora » Mexikói rizses hús » Mexikói tortilla leves
» Mexikói csirke » Mexikói csirkesaláta » Mexikói avokádó saláta » Mexikói babos egytál
» Mexikóis csirkepörkölt » Mexikói raguleves » Mexikói vörösbab saláta » Mexikói tejberizs
» Mexikói vitamin saláta » Mexikói főzelék » Mexikói csirkécske » Filézett mexikói csirke


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.