Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Rakott mexikói recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
-50 dkg mexikói zöldségkeverék
-40 dkg burgonya
-2-3 gerezd fokhagyma
-5 db tojás
-2 doboz tejföl
-kevés zsemlemorzsa
-15 dkg reszelt sajt
-étolaj
-só
-bors

Elkészítés:
A tojásokat megfőzzük, a burgonyát héjastól félig megfőzzük. A zöldséget kevés sóval és a zúzott fokhagymával szintén csak félig pároljuk meg. A burgonyát és a tojást megtisztítjuk, keresztben vagy hosszában karikákra vágjuk.
Egy hőálló tálat beolajozunk, zsemlemorzsával vékonyan megszórjuk A hozzávalókat a következő sorrendben rétegenként tesszük bele: burgonyával kezdünk, majd erre jön a zöldség, a tojás és legvégül a tejföl.
Tetejére sajtot reszelünk és lefedve pároljuk előmelegített sütőben 1 órán át. Ezután fedő nélkül még 20-25 percig pirítjuk és még melegen tálaljuk.


A receptet beküldte: Lolita63


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bajor rakott burgonya » Karalábés rakott hús » Provence-i rakottas » Rakott kelkáposzta
» Rakott zeller » Pulyka rakottas » Üvegtálas réteges mexikói » Vegetáriánus rakott kel
» Sonkás rakott karfiol » Spenótos rakott csirkemell » Zöldséges, rakott hús » Rakottpulykacici
» Húsos rakott kelbimbó » Rakott lapcsánka » Balázska rakottas » Libahússal rakott kel


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.