Tutireceptek.hu fejléc

Mexikói saláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
Hozzávaló:
10 dkg tortillachips
5 dkg cheddar sajt
1 készen vett, megsült grillcsirke
2 kis fej lilahagyma
2-3 piros chilipaprika
40 dkg zacskós zöldsaláta-keverék
Az avokádós öntethez:
2 puha, érett avokádó
2 dl tejszín
2 dl tejföl
2 gerezd fokhagyma
1 zöldcitrom
só és frissen őrölt bors
A tetejére:
1 marék friss korianderzöld

Elkészítés:
Először sajtos tortillachipset készítjük el: egy tepsire rakosgatjuk, reszelt cheddar sajttal megszórjuk, és 5-6 perc alatt ropogósra sütjük a chipszeket a forró sütőben.
Az öntethez az avokádókat félbevágjuk, és a puha húsukat egy evőkanál segítségével turmixgépbe tesszük. Hozzáadunk1-1 dl tejszínt és tejfölt, aztán belereszelünk egy gerezd fokhagymát, és az egészet összepépesítjük. Ezután hozzácsepegtetjük egy fél zöldcitrom levét, és megsózzuk-megborsozzuk, majd újra pépesítjük az öntetet.
A saláta összeállítása következik: egy nagy salátás tálba beletesszük egy grillcsirke falatnyi cafatokra tépett húsát, egy leheletvékonyan felkarikázott lilahagymát, és egy kimagozott, kis darabkákra vágott chilipaprikát.
Ezt aztán gazdagon meglocsoljuk az avokádós öntettel, és miután összeforgattuk, tálalhatunk: egy nagy adag friss zöldsalátát tányérra teszünk, rápúpozzuk az avokádós-lilahagymás grillcsirkét, és rápakoljuk a még meleg, sajtos tortillachipseket.


A receptet beküldte: Gvivike


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Anyósom salátája » Egyszerű kenyérsaláta » Szilveszteri lencsesaláta » Zöldbabos tonhalsaláta
» Őszi gyümölcssaláta » Töksaláta » Hagymasaláta » Diós sárgarépasaláta
» Vöröskáposzta saláta » Lencse-kukorica saláta » Cékla-alma-hagyma saláta » Mozzerallás tonhal saláta
» Energiasaláta » Tonhalas rizssaláta » Káposztasaláta » Finom gyümölcssaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.