Tutireceptek.hu fejléc

Mexikói saláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
Hozzávaló:
10 dkg tortillachips
5 dkg cheddar sajt
1 készen vett, megsült grillcsirke
2 kis fej lilahagyma
2-3 piros chilipaprika
40 dkg zacskós zöldsaláta-keverék
Az avokádós öntethez:
2 puha, érett avokádó
2 dl tejszín
2 dl tejföl
2 gerezd fokhagyma
1 zöldcitrom
só és frissen őrölt bors
A tetejére:
1 marék friss korianderzöld

Elkészítés:
Először sajtos tortillachipset készítjük el: egy tepsire rakosgatjuk, reszelt cheddar sajttal megszórjuk, és 5-6 perc alatt ropogósra sütjük a chipszeket a forró sütőben.
Az öntethez az avokádókat félbevágjuk, és a puha húsukat egy evőkanál segítségével turmixgépbe tesszük. Hozzáadunk1-1 dl tejszínt és tejfölt, aztán belereszelünk egy gerezd fokhagymát, és az egészet összepépesítjük. Ezután hozzácsepegtetjük egy fél zöldcitrom levét, és megsózzuk-megborsozzuk, majd újra pépesítjük az öntetet.
A saláta összeállítása következik: egy nagy salátás tálba beletesszük egy grillcsirke falatnyi cafatokra tépett húsát, egy leheletvékonyan felkarikázott lilahagymát, és egy kimagozott, kis darabkákra vágott chilipaprikát.
Ezt aztán gazdagon meglocsoljuk az avokádós öntettel, és miután összeforgattuk, tálalhatunk: egy nagy adag friss zöldsalátát tányérra teszünk, rápúpozzuk az avokádós-lilahagymás grillcsirkét, és rápakoljuk a még meleg, sajtos tortillachipseket.


A receptet beküldte: Gvivike


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Karácsonyi káposztasaláta » Brokkoli saláta egyszerűen » Póréhagymás saláta » Retek saláta
» Fiatalító saláta » Õszi gyümölcssaláta » Finn halsaláta » Gombás virslisaláta
» Mézes gyümölcssaláta » Majonézes őszi saláta » Kinai salata » Csirkesaláta 2
» Mecsek saláta » Kókuszos káposzta saláta » Őszi spagettisaláta » Párizsi saláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.