Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Mézes-chilis csirkecsíkok sangriában sütve recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
60 dkg csirkemellfilé
3 evőkanál méz
2 dl sangria
1 kávéskanál chiliszósz
olívaolaj
bazsalikom
oregánó

bors

Elkészítés:
A csirke mell filét megmossuk és csíkokra vágjuk. Kis edényben a mézet, az olívaolajat és a chiliszószt összekeverjük. Az enyhén besózott, borsozott csirkecsíkokat a keverékkel nyakonöntjük, majd ízlés szerint bazsalikomot és oregánót adunk hozzá. Az egészet forró serpenyőbe öntjük, és nagy lángon pirítjuk, miközben a sangriát hozzáöntjük, ami finom gyümölcsös ízt kölcsönöz a húsnak. Az étel akkor kész, ha a hús pirosra sült. A mézes-chillis-sangriás szósz kiváló szaft, mellyel tálaláskor mind a csirkét, mind pedig a köretet (burgonyapüré, rizs) még finomabbá tehetjük

Tanácsok:
A sütés előtt érdemes a bekevert húst kb. 2-3 órát állni hagyni, hogy jobban átvegye a pikáns ízeket.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkecomb borban sütve » Banán roston sütve » Túrós tészta sütve » Zöldborsós csirkecsíkok
» Barnarizs csőben sütve » Pisztráng mandulával sütve » Tojás sajtban sütve » Libamáj hagymásan kisütve
» Krinolin nyárson sütve » Rokfortos csirkecsíkok » Banán sütve » Pulykacomb sütve
» Libamáj sütve » Marhakaraj sörben sütve » Túrógombóc tepsiben sütve » Burgonya héjában sütve


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.