Tutireceptek.hu fejléc

Mézes-mustáros pulykaszárny és comb recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
2 db pulykaszárny
2 db pulyka comb
1 kg burgonya
só, bors, paprika,
1 fej vöröshagyma,
3 gerezd fokhagyma,
1 babérlevél,

Szósz
2 evőkanál mustár,
2 evőkanál méz
2 evőkanál étolaj
őrölt bors,
őrölt köménymag.
Foghagyma

Elkészítés:
A kettévágott pulykaszárnyakat és a pulykacombokat 40 percig félig puhára főzzük enyhén sós vízben. A vízbe kerüljön babérlevél, kevés só, bors és fokhagyma. A krumplit és a hagymát hámozzuk meg és karikázzuk fel.

Egy mély tepsi alját kenjünk ki kevés étolajjal, erre fektessük a burgonya és hagymakarikákat. Enyhén sózzuk, borsozzuk meg. A szószt kikeverjük, s bekenjük vele a húsokat.

Elkészítési idő: 100 perc

A receptet beküldte: szaabina


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mézes-mustáros pulykamell » Mézes-mustáros tarja » Mézes-mustáros pulyka » Tepsis sült pulykaszárny
» Tejszínes pulykaszárny » Mézes-mustáros csirkemell » Az igazi mézes-mustáros » Lyoni pástétomtekercs
» Pulykaragu rizzsel » Chilis-szójás csirkemell » Csirkecomb kertészné módra » Borzas hús
» Könnyű ebéd csirkehúsból » Boros kacsasült » Tepsiscsirke zöldborsóval » Falunapi pörkölt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.