Tutireceptek.hu fejléc

Mustáros tarja aszalt paradicsomos tésztával recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
50 dkg sertéstarja
1 kávéskanál só
1 kk bors
3 teáskanál dijoni mustár (magos)
2 ek olívaolaj
1 dl fehérbor
0.5 dl habtejszín

Elkészítés:
A tarjaszeleteket (3 nagy) sózzuk, borsozzuk, megkenjük olívaolajjal és magos mustárral. Lefóliázva hűtőbe tesszük érlelni. (Akár több napig is állhat így.)
A bepácolt húst elővesszük sütés előtt egy órával, hogy szobahőmérsékletűre felengedjen. Egy vastag grillserpenyőt felforrósítunk, és a szeletek mindkét oldalát megsütjük közepes lángon.
A hússzeleteket félretesszük, a serpenyőbe öntünk egy dl fehérbort, és addig forraljuk, míg feloldódik a serpenyőből az odatapadt sült kéreg, és elpárolog a bor alkoholtartalma.
Végül hozzáöntünk egy kevés tejszínt, esetleg egy kanál vajat. Összeforraljuk, és ezzel a szósszal locsoljuk meg a húst, és a tésztát tálalásnál.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Paradicsomos bárány » Mustáros tepsis csirkemell » Mustáros karajpecsenye » Mustáros karajszeletek
» Hagymás mustáros tarja » Aszalt áfonyás muffin » Spárgás-mustáros marhasült » Káposztás tarja
» Egyben sült mustáros karaj » Aszalt gyümölcsös süti » Aszalt szilvás tekercs » Paradicsomos krumplileves
» Alpesi tarja » Ázsiai leves rizstésztával » Laskagombás tarja » Paradicsomos marhahúsleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.