| Mustáros tarja aszalt paradicsomos tésztával receptHúsételek Hozzávalók: 50 dkg sertéstarja 1 kávéskanál só 1 kk bors 3 teáskanál dijoni mustár (magos) 2 ek olívaolaj 1 dl fehérbor 0.5 dl habtejszín Elkészítés: A tarjaszeleteket (3 nagy) sózzuk, borsozzuk, megkenjük olívaolajjal és magos mustárral. Lefóliázva hűtőbe tesszük érlelni. (Akár több napig is állhat így.) A bepácolt húst elővesszük sütés előtt egy órával, hogy szobahőmérsékletűre felengedjen. Egy vastag grillserpenyőt felforrósítunk, és a szeletek mindkét oldalát megsütjük közepes lángon. A hússzeleteket félretesszük, a serpenyőbe öntünk egy dl fehérbort, és addig forraljuk, míg feloldódik a serpenyőből az odatapadt sült kéreg, és elpárolog a bor alkoholtartalma. Végül hozzáöntünk egy kevés tejszínt, esetleg egy kanál vajat. Összeforraljuk, és ezzel a szósszal locsoljuk meg a húst, és a tésztát tálalásnál. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |