| Egyben sült mustáros karaj receptHúsételek Hozzávalók: 1,5 kg csontozott rövidkaraj 15 dkg erdélyi szalonna 30 dkg lángolt kolbász 2 közepes fej vöröshagyma felkarikázva só, bors, magyaros fűszerkeverék ízlés szerint 3 evőkanál mustár Elkészítés: Egy magas falú sütőedényt kibélelünk alufóliával úgy, hogy bele tudjuk csomagolni a húst. A karajt megmossuk, majd bevagdossuk, mintha szeletelnénk, de nem vágjuk el teljesen, az alja maradjon egyben. A szeletek közé teszünk a szalonnacsíkokból, a kolbászból és a hagymakarikából, sózzuk, borsozzuk. Fűszerkeverékkel megszórjuk a hús tetejét, majd mustárral jól megkenjük. Kis vizet öntünk köré, becsomagoljuk az alufóliába, és betesszük az előmelegített sütőbe. Amikor megpuhult, kicsomagoljuk, és hagyjuk, hogy megpiruljon. Köretnek rizs és krumplipüré az ideális, jól meglocsolva a szaftjával. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |