Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Muszaka burgonyapéppel recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 kg burgonya
2 tojás
4 kanál olaj
2 kanál liszt
1/2kg darált sertés hős
1 kis doboz(70g)sűritett paradicsom
1 kanál margarin
1 kanál zsir


Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk,negyedekre vágjuk,kis sóval és 2 pohár vizzel puhára főzzük,forrón kikeverjük,ha langyosra hűlt,hozzá keverjük az olajat ,a felvert tojást és a lisztet
Mig a burgonya hűl,a darált húst a zsirban megpiritjuk és feltöltjük 1 pohár forró vizzel,lefedve főzzük ,mig zsirjáig sül,
Túzálló edényt kikenünk a margarinnal,legalul tesszük a burgonyapép felét,rá a húst és betakarjuk a többi burgonyával,a tetejére rá kenjük egy olajos kanál segitségével a süritett paradicsomot,azután sütőben pirosra sütjük.

Tanácsok:
Nem muszáj paradicsomot tenni a tetejére,de akkor 1 kanál margarint kell rákenni,
Savanyú káposztát adunk mellé.
Hidegen is fenséges.
Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: Germana


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Muszaka (rakott padlizsán) » Muszaka II. » Bolgár muszaka » Lencsés muszaka
» Saját muszaka » Karfiolmuszaka » Update muszaka » Muszaka burgonyával
» Muszaka » Húsos muszaka » Dupla rántott sajt » Lucskoskáposzta
» Csípős töltött burgonya » Juhtúrós-tejfölös burgonya » Kapros-túrós galuska » Zöldséges kuszkusz


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.