Tutireceptek.hu fejléc

Muszaka burgonyával recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg.burgonya
0,5 kg darált sertéshús
1 fej hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
2 paradicsom
2 ek.liszt
4 dl tej
2 dkg vaj
olaj,só,bors
reszelt sajt

Elkészítés:
A burgonyát karikákra vágva soós vízben fôni tesszük.Mikor majdnem puha,leszûrjük,langyosra hûtjük.Közben a húst hagymás,fokhagymás olajban sóval,borssal fûszerezve megpároljuk.Hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot,ezzel addig pároljuk,míg zsírjára sül.A lisztet a tejjel simára kavarjuk és megfôzzük.Ha besürüsödött,a tûzrôl levéve belekeverjük a vajat.Kikent tûzálló tálba rétegezzük a burgonyát és a húst,leöntjük a mártással,megszórjuk reszelt sajttal,és forró sútôben megsütjük.

Tanácsok:
Mártás helyett felvert tojás és tejföl keverékével is készíthetjük,úgy is nagyon finom.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: birogaby


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lencsés muszaka » Tojásos lecsó burgonyával » Vajbabfőzelék burgonyával » Muszaka II.
» Hagymatokány burgonyával » Muszaka (rakott padlizsán) » Burgonyával rakott cukkini » Húsos muszaka
» Karfiolmuszaka » Brokkoli sült burgonyával » Muszaka » Busa burgonyával
» Rakott kel burgonyával » Rakott karaj burgonyával » Karfiol burgonyával » Virsli roston, burgonyával


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.