Tutireceptek.hu fejléc

Nagyidai cigánypecsenye recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 szelet sertéstarja
3 dl tej
3 gerezd fokhagyma
3 evőkanál finomliszt
1 kávéskanál pirospaprika
4 szelet füstölt szalonna


Elkészítés:
A tejet felforraljuk egy csapott evőkanál sóval, zúzott fokhagymával és kihűtjük, beletesszük a gyengén kivert tartja szeleteket, s egy éjszakán át hűtőben tartjuk.
Másnap a szalonnaszeleteket bevagdaljuk, megsütjük, félretesszük.
A lisztet elkeverjük pirospaprikával, megforgatjuk benne a lecsepegtetett hússzeleteket és mindkét oldalát jól átsütjük a szalonna zsírjában. Tetején elhelyezzük a sült szalonnát (kakastaréjt) és burgonyakörettel, savanyúsággal tálaljuk.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Cigánypecsenye tarjából » Cigánypecsenye » Cigánypecsenye roston » Cigánypecsenye másképp
» Cigánypecsenye II. » Ors-féle cigánypecsenye » Nagyidai cigánypörkölt » Angolos kolbászkák
» Szecsimi » Bundás szárnyasfalatka » Egyszerü marhasült » Sörös marha vagy disznó
» Marha római tálban » Borjúsült pikáns mártással » Narancsos csirke » Babos hús


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.