Tutireceptek.hu fejléc

Narancsíz recept

Kategória:


Hozzávalók:
1 kg narancs héja
1 kg alma
25 dkg cukor


Elkészítés:
A cukrot kevés vízzel felfőzöm.
A vékonyan lehámozott narancshéjat enyhén sós vízben puhára főzöm, majd hidegvízzel leöblítem, leszűröm, kockákra vágom.
Az almát meghámozom, és a narancs kifacsart levével valamint a cukros vízzel felfőzöm. Ha nem fő szét az alma, akkor botmixerrel pürésítem.
Hozzáadom a kockára vágott narancshéjat, még 5 percig főzöm, majd kis üvegekbe adagolom és szárazdunsztban hagyom kihűlni.


A receptet beküldte: Hmv.

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rumos szilva nyersen » Szilvalekvár sütőben » Szőlődzsem » Az én hagyma-csatnim
» Almás rózsalekvár » Vegyespikáns lekvár » Narancslekvár » Narancslekvár cukkíniből
» Rózsalekvár » Bodzalekvár másképpen » Narancsos répalekvár » Gyömbéres eperdzsem
» Rózsa befőtt » Citromos fügelekvár » Sárgabarack lekvár egyszerűen » Pityókás fügedzsem


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.