Tutireceptek.hu fejléc

Narancsos csirkemell spárgával recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
60 dkg csirkemellfilé,
80 dkg spárga,
1 narancs,
néhány szál metélőhagyma,
5 cl brandy,
1 gyöngyhagyma,
olívaolaj,
só,
bors

Elkészítés:
A spárgát tisztítsd meg, a fejeket különválasztva főzd enyhén sós, forró vízben az újraforrástól számítva kb. 5-8 percen át. A narancs héjának sárga részét szeld vékony csíkokra, a levét facsard ki. A gyöngyhagymát vágd finomra és fonnyaszd meg az olívaolajban. Add hozzá a sóval, borssal fűszerezett csirkemellet, és süsd mindkét oldalát pirosra. Öntözd meg a narancslével és nyolc percig hagyd a tűz fölött. A spárgát csepegtesd le és vágd félbe. A csirkét vedd ki a zsiradékból és tedd félre. A narancshéjat tedd a csirke párolólevébe, párold néhány percig, majd öntsd a csirkére és finomra vágott metélőhagymával díszítve tálald. Burgonyapüré illik hozzá.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mézes csirkemell » Gombakrémes csirkemell » Almás csirkemellfilé » Tokaji csirkemell
» Narancsos teapuncs » Kijevi csirkemell » Hawannai csirkemell » Sonkás-fűszeres csirkemell
» Chilis-szójás csirkemell » Nosztalgia csirkemell » Sajtos tejfölös csirkemell » Csirkemelles tésztasaláta
» Édes csirkemell » Svájci csirkemell » Csirkemell Mérő módra » Narancsos, gombás kacsa


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.