Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Narancsos csirkemell spárgával recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
60 dkg csirkemellfilé,
80 dkg spárga,
1 narancs,
néhány szál metélőhagyma,
5 cl brandy,
1 gyöngyhagyma,
olívaolaj,
só,
bors

Elkészítés:
A spárgát tisztítsd meg, a fejeket különválasztva főzd enyhén sós, forró vízben az újraforrástól számítva kb. 5-8 percen át. A narancs héjának sárga részét szeld vékony csíkokra, a levét facsard ki. A gyöngyhagymát vágd finomra és fonnyaszd meg az olívaolajban. Add hozzá a sóval, borssal fűszerezett csirkemellet, és süsd mindkét oldalát pirosra. Öntözd meg a narancslével és nyolc percig hagyd a tűz fölött. A spárgát csepegtesd le és vágd félbe. A csirkét vedd ki a zsiradékból és tedd félre. A narancshéjat tedd a csirke párolólevébe, párold néhány percig, majd öntsd a csirkére és finomra vágott metélőhagymával díszítve tálald. Burgonyapüré illik hozzá.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás rakott csirkemell » Tárkonyos-narancsos malac » Csirkemelles finomság » Narancsos karfiolsaláta
» Fokhagymás csirkemell » Sajtpaplanos csirkemell » Ananászos csirkemell 2. » Illatos omlós csirkemell
» Csirkemell tüzdelve » Rakott csirkemell gombával » Finom csirkemell » Narancsos eperturmix
» Narancsos marcipáncsók » Szecsuáni csirkemell » Füstöltsajtos csirkemell » Zabkorpás- narancsos süti


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.