Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Édes csirkemell recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 db csirkemell
2-3 nagy savanykás alma
2-3 szál sárgarépa
2 evőkanál méz
őrölt gyömbér
fahéj
szerecsendió
margarin (lehet étolaj is)

Elkészítés:
A megtisztított csirkemelleket nagyon picit besózzuk. Az almát és répát meghámozzuk, majd felszeleteljük.
Forró serpenyőben, vajon hirtelen megsütjük a csirkemell mindkét oldalát, majd rácsurgatjuk a mézet, és amikor majdnem kész, megszórjuk gyömbérrel, reszelt szerecsendióval, esetleg fahéjjal (elhagyható). Óvatosan fűszerezzünk, mert a túl sok fűszer se jó.
Miután kész, kivesszük a húsokat, beletesszük a répát, és hirtelen, nagy lángon megpirítjuk, majd hozzáadjuk az almaszeleteket is. Ugyanúgy ízesítjük, mint a húsokat (méz és fűszerek). Magában is fogyasztható, de tálalhatunk hozzá rizst köretként.

Tanácsok:
Az almát ne keverjük, csak rázogassuk az edényt, mert könnyen péppé válik.Jó étvágyat, és ne féljetek a nem megszokott ízektől.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: Miss Angel


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Brokkolis csirkemell » Hawaii csirkemell szeletek » Sült csirkemellfilé » Tepsis sajtos csirkemell
» Őszibarackos csirkemell » Borzas csirkemell 3. » Mézes banános csirkemell » Tejszínes csirkemell II.
» Mustáros csirkemellek » Almába töltött csirkemell » Mustáros tepsis csirkemell » Csirkemellsonka
» Szilvás csirkemelltekercs » Mustáros csirkemell » Csirkemell őzgerincben » Cordon bleu csirkemell


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.