| Ottfelejtett pogácsa (zárójelben féladag) receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 kg liszt 2 csomag margarin 2 pohár tejföl 25 dkg túró 5 tojás sárgája fél marék só 5 dkg élesztő tej pici só tetejére: köménymag vagy szezámmag vagy sajt Elkészítés: 1 kg lisztet(1/2), 2 csomag margarint (1), 2 pohár tejfölt (1), 25 dkg túrót (15), 5 tojás sárgáját (3), fél marék sót (1/4 marék), 5 dkg (2,5), tejben megfuttatott élesztőt összegyúrunk, s azonnal kinyújtunk kisujjnyi vastagságúra. 1 tojásfehérjét pici sóval fölverünk, bekenjük vele a tésztát, majd megszórjuk köménymaggal, vagy szezámmaggal, vagy sajttal. Kisebb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, tepsibe rakjuk, ahol 3-4 órát pihentetjük. Forró sütőben aranysárgára sütjük. Ebből az adagból sok pogácsa lesz, de hűtőládába vagy mélyhűtőbe eltehetjük a pogácsákat kihűlés után egy zacskóban lezárva. Bármikor elővehetjük, kicsit megmelegítjük, s olyan finom lesz, mintha akkor készült volna. Ünnepre is elő lehet készíteni. Tanácsok: Azért hívják ottfelejtettnek, mert 3-4 órán át ottfelejthetjük az asztalon pihenni. A receptet beküldte: Belana Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |