Tutireceptek.hu fejléc

Ottfelejtett pogácsa (zárójelben féladag) recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 kg liszt
2 csomag margarin
2 pohár tejföl
25 dkg túró
5 tojás sárgája
fél marék só
5 dkg élesztő
tej
pici só
tetejére: köménymag vagy szezámmag vagy sajt

Elkészítés:
1 kg lisztet(1/2), 2 csomag margarint (1), 2 pohár tejfölt (1), 25 dkg túrót (15), 5 tojás sárgáját (3), fél marék sót (1/4 marék), 5 dkg (2,5), tejben megfuttatott élesztőt összegyúrunk, s azonnal kinyújtunk kisujjnyi vastagságúra. 1 tojásfehérjét pici sóval fölverünk, bekenjük vele a tésztát, majd megszórjuk köménymaggal, vagy szezámmaggal, vagy sajttal.
Kisebb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, tepsibe rakjuk, ahol 3-4 órát pihentetjük. Forró sütőben aranysárgára sütjük. Ebből az adagból sok pogácsa lesz, de hűtőládába vagy mélyhűtőbe eltehetjük a pogácsákat kihűlés után egy zacskóban lezárva. Bármikor elővehetjük, kicsit megmelegítjük, s olyan finom lesz, mintha akkor készült volna. Ünnepre is elő lehet készíteni.

Tanácsok:
Azért hívják ottfelejtettnek, mert 3-4 órán át ottfelejthetjük az asztalon pihenni.


A receptet beküldte: Belana


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Főzőtt pogácsa » Tejszínes pogácsa 2. » Árpás pogácsa » Finom hagymás pogácsa
» Libatepertős pogácsa » Edina sajtos pogácsája » Egyszerű pogácsa » Leveles tepertös pogácsa
» Krumplispogácsa » Gombás krumplipogácsa » Szőrös pogácsa » Sajtos pogácsa, kifli
» Vajas pogácsa másképp » Káposztás pogácsa » Tejfölös-vajas pogácsa » Finom pogácsa


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.