Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Padlizsános pite recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
a pite tésztájához:

150 g vaj
1 tojás
300 g liszt
egy késhegynyi só

a töltelékhez:

3 db padlizsán
2 - 3 db sárgarépa
2 db paprika
350 ml tejföl
5 db tojás
200 g sajt

bors ízlés szerint

Elkészítés:
Készítsük el a pitét: olvasszuk fel a vajat, adjuk hozzá a tojást és a sót, majd lassanként a lisztet. Dolgozzuk össze és gyúrjunk egy puha tésztát belőle. Kenjük ki vajjal egy lekapcsolható oldalú tortaformát és tegyük bele a pitét úgy, hogy magas széle is legyen.

A pite tölteléke: a zöldségeket mossuk meg, majd vágjuk fel mindet hosszú, vékony szeletekre. A felszeletelt zöldségeket tegyük rá a pitére a szélétől a közepe felé haladva.
Verjük fel az 5 tojást, a tejföllel, a sóval és a borssal, adjuk hozzá a reszelt sajtot és ezt a keveréket öntsük a zöldségekre. Fedjük le a pitét alufóliával és előmelegített sütőben süssük 1 órán keresztül, 180 fokon. Az 1 óra eltelte után vegyük le a fóliát a pitéről és még hagyjuk néhány percet a sütőben, hogy szép piros legyen.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Padlizsános pirítós » Padlizsános csirkesaláta » Padlizsános sültrizs » Padlizsános hal
» Padlizsános lepény » Padlizsános lencsés egytál » Padlizsános szendvicskrém » Padlizsános csirkemell
» Padlizsános tészta » Padlizsános szója » Padlizsános csirke » Padlizsános ragu
» Tojásos-padlizsános lecsó » Padlizsános penne » Padlizsános kenő » Padlizsános-lecsós csirke


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.