Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Rakott padlizsán recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 db padlizsán
10 dkg liszt
10 dkg reszelt sajt
5 dl paradicsomlé
4 ek. vaj
5 dkg zsemlemorzsa
só,bors
cukor
olaj

Elkészítés:
A meghámozott padlizsánt ujjnyi karikákra vágjuk, megsózzuk, lisztben megforgatjuk, forró olajban mindkét oldalát megsütjük és félretesszük.Egy tűzálló edényt kikenünk vajjal. Beleteszünk egy réteg padlizsánt, megszórjuk sajttal és ízlés szerint meglocsoljuk cukrozott, sózott, borsozott paradicsomlével. A rétegezést addíg lehet folytatni, míg van hozzávaló.Tetejére vajjal szétmorzsolt zsemlemorzsa kerül.Forró sütőben sütjük és forrón tálaljuk.

Tanácsok:
Készülhet úgy is, hogy a rétegek közé keménytojást vagy füstölt húst teszünk, ekkor a tetejére tejföl kerül.

Elkészítési idő: 90 perc
Kalóriatartalom: 412 kcal

A receptet beküldte: siti


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Póréhagymás rakott tészta » Rakott rétes 2. » Tengerész rakott krumpli » Sütőtökös rakott brokkoli
» Padlizsános sültrizs » Gombás rakott csibehús » Rakott krumpli Belga módra » Rakott káposzta Update1
» Rakott burgonya » Fetasajtos rakott krumpli » Padlizsánpaprikás » Rakott krumpli
» Gyors rakottas » Padlizsános szendvicskrém » Rakott krumpli másképp » Rakott sült


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.