Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Töltött padlizsán recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
kb. 8 db kisebb padlizsán
40 dkg darált pulykahús
1 olasz sürített paradicsomkonzerv
oliva olaj
1 fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
bors, só, reszelt parmezán

Elkészítés:
A padlizsánokat félbevágjuk, (miután megmos, szára levág) és a húsát késsel ügyesen a héja mellett 1 cm-vel körben kivágjuk. Ezeket fogjuk megtölteni, a kivágott belsejét kockára vágjuk, bele egy tálba. Serpenyőben olajat melegítünk rá az apróra vágott hagyma megpirít, majd rá a husit. Miután átfehéredett, rádobjuk a padlizsánkockákat, hozzáadjuk a paradicsompürét, fokhagymát préselve só, bors. Félkészre pároljuk. Tehetünk már ebbe is némi parmezánt. Kiolajozunk szilvia papírtörlő segítségével egy nagy tepsit. Beleültetjük a padlizsánokat, amelyeknek a belsejét sóztuk, borsoztuk. Megtöltjük a husis töltelékkel és alufóliával letakarva kb. 40 percig sütjük 200 fokon. Majd fólia levesz, parmezánnal megszórjük és kb. még 10 percig pirítjuk.

Tanácsok:
Aki szereti mozarellával is isteni a tetején :)

Elkészítési idő: 60 perc
Kalóriatartalom: kevés kcal

A receptet beküldte: pierrot


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás töltött tök » Töltött kagylótészták » Töltött kifli sonkával » Sajttal töltött kiflik
» Erdélyi töltött káposzta » Töltött piskóta » Padlizsán keleti módra » Cukkini töltött
» Gombás töltött kifli » Sajttal töltött fasírt » Fetás padlizsánkrém » Töltött tojás Emyke módra
» Túróval töltött sült alma » Töltött olajbogyók » Hússal töltött gombafejek » Májjal töltött burgonya


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.