Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Padlizsános lencsés egytál recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
2 padlizsán
1 lencse konzerv
15-20 dkg gomba(vagy 1 konzerv)
3 paradicsom
1 hagyma
2 gerezd fokhagyma
darált hús
bacon
1 nagy tejföl
maroknyi reszelt sajt
1 tojássárga
só,bors,rozmaring

Elkészítés:
A szalonnát felkockázzuk,kiolvasztjuk.
A zsírjában megdinszteljük a vöröshagyma felét,rádobjuk a darált húst,sózzuk,borsozuk és fehéredésig pirítjuk.
A padlizsánt héjastól,hosszában ujjnyi vastagra felszeleteljük,besózzuk és egy kicsit állni hagyjuk,majd serpenyőben a szeletek mindkét oldalát megkapatjuk.
A vöröshagyma másik felét és a fokhagymát pici olivaolajon megpároljuk.Rádobjuk felkockázott paradicsomot,gombát és addig főzzük,amíg kicsit bepürésedik.Sózzuk,borsozzuk és rozmaringgal ízesítjük.
Egy kivajazott jénai aljára lerakjuk a padlizsánok felét,rá hagymás gomba,rá hús,rá pirított szalonna,rá lencse és lefedjük az egészet a padlizsánokkal.Végül leöntjük a reszelt sajttal,tojássárgával elkevert sós tejföllel,és mehet a sütőbe.

Tanácsok:
Alufólia nélkül sütjük,amíg megpirul a teteje.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: mongi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Padlizsános kenő » Lencsesaláta recept » Padlizsános csirkemell » Padlizsános vendégtál
» Csülökegytál » Lencsesalátám » Olasz egytálétel » Kelbimbós egytálétel
» Lencsés rizottó » Csirkés cukkínis egytál » Újévi finom lencsesaláta » Lencsesaláta virslivel
» Csirkés egytál » Köles - egytál » Padlizsános ragu » Mexikói babos egytál


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.