Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Padlizsános pirítós recept

Kategória:
 Szendvicsek, szendvicskrémek

Hozzávalók:
Személyenként egy szelet barnakenyér
1 db padlizsán
tengeri só
fokhagyma
bors
olaj

Elkészítés:
A padlizsánt kis kockákra vágjuk, egy kevés olajon megdinszteljük, majd egy fél pohár vizet aláöntve megpároljuk. Közben a sóval, esetleg színes borsokkal, és szétnyomott fokhagymával ízesítjük. Addig pároljuk, míg a leve elfő, és jó pépes. Közben kenyérszeleteket pirítunk, majd rárakunk egy-két kanál padlizsánt a kenyerünkre.

Tanácsok:
A padlizsán lila héja sokat tartalmaz egy növényi fitokemikáliából, amelyet nauzinnak neveztek el. Ez az antioxidáns kutatások szerint segít megőrizni a vitalitást és a szellemi frisseséget, mivel antioxidáns hatásánál fogva védelmet nyújt a szabadgyökök káros hatásaival szemben.

A kiszámolt értékek 100 g padlizsánkrém és 40 g barnakenyér együttes értékei.

Rost tartalom: 4.5 gramm

Elkészítési idő: 10 perc
Kalóriatartalom: 148 kcal
Szénhidráttartalom: 26.2 gramm
Zsírtartalom: 2.54 gramm

A receptet beküldte: Anetta


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Padlizsános ragu » Padlizsános lencsés egytál » Paprika-krém pirítóshoz » Májkrémes pirítós
» Répás almás pirítós » Padlizsános rakott csirke » Camembert krém piritósra » Avokádópüré pirítóssal
» Padlizsános csirke » Szalonnás feltét pirítósra » Tojásos-padlizsános lecsó » Padlizsános vendégtál
» Padlizsános hal » Atkins padlizsános hús » Krumplikrém pirítósra » Lencsekrémes pirítós


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.