Tutireceptek.hu fejléc

Tojásos-padlizsános lecsó recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
-1 kg érett paradicsom
- 1 db padlizsán
- 1 kg paprika
- 2 fej hagyma
- 10-12 db tojás

ízlés szerint:
- sajt
- fokhagyma
- só
- bors
- olaj

Elkészítés:
A padlizsánt megpucoljuk és nagyobb kockákra (vagy vastagabb karikákra) vágjuk. A hagymát felaprózzuk, a paprikát csíkokra vágjuk, és egy teflon serpenyőben vagy edényben, kissé megsózva, kevés olajon megpároljuk. Közben a tojásokat felverjük, sózzuk, borsozzuk. Amikor a paprika kissé megpuhult (nem teljesen!), hozzáadjuk a padlizsánt, amit kicsit hagyunk főni (nagyon hamar szétmegy), majd a paradicsomot nagyobb kockákra vágjuk, és hozzáadjuk a többihez. Rátöltjük a tojást és belevágjuk a fokhagymát. Addig hagyjuk, míg a tojás rántottaszerű lesz benne, ekkor rászórjuk a sajtot és forrón tálaljuk - de hidegen is nagyon finom.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lecsó elrakása télire » Bolgár lecsós csirkemell » Lecsó római tálban » Mediterrán lecsó
» Lecsófészek padlizsánon » Tejfölös lecsó » Lecsó pörköltszafttal » Lecsós libacomb
» Töklecsó » Lecsós malac tarhonyával » Lecsós csülök » Lecsós máj chipsszel
» Csodalecsó » Tarhonyás-szalonnás lecsó » Lecsós sertésborda » Lecsó szójával


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.