Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tojásos-padlizsános lecsó recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
-1 kg érett paradicsom
- 1 db padlizsán
- 1 kg paprika
- 2 fej hagyma
- 10-12 db tojás

ízlés szerint:
- sajt
- fokhagyma
- só
- bors
- olaj

Elkészítés:
A padlizsánt megpucoljuk és nagyobb kockákra (vagy vastagabb karikákra) vágjuk. A hagymát felaprózzuk, a paprikát csíkokra vágjuk, és egy teflon serpenyőben vagy edényben, kissé megsózva, kevés olajon megpároljuk. Közben a tojásokat felverjük, sózzuk, borsozzuk. Amikor a paprika kissé megpuhult (nem teljesen!), hozzáadjuk a padlizsánt, amit kicsit hagyunk főni (nagyon hamar szétmegy), majd a paradicsomot nagyobb kockákra vágjuk, és hozzáadjuk a többihez. Rátöltjük a tojást és belevágjuk a fokhagymát. Addig hagyjuk, míg a tojás rántottaszerű lesz benne, ekkor rászórjuk a sajtot és forrón tálaljuk - de hidegen is nagyon finom.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lecsó nokedlivel » Lecsós tarja szelet » Cukkinis lecsó » Tepsis, lecsós csirkemáj
» Tejfölös lecsó » Tökös- sörös lecsó » Lecsófészek padlizsánon » Lecsós csirkemell
» Lecso’s szelet » Új Nokedlis lecsó » Töklecsó » Lecsó nápolyi módra
» Lecsós csirkemáj2 » Lecsós máj » Cukkini lecsó » Lecsós burgonyás egytál


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.