Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Parasztos rakottbab recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
40 dkg kolozsvári szalonna (3...5 mm vastagságra felszeletelve),
80 dkg kicsontozott nyers tarja (1 cm vastagságra felszeletelve),
1 kg savanyúkáposzta (kissé eldarabolva)
50 dkg lóbab (beáztatott)
30 dkg nyers füstölthús (pl. tarja) (1...1,5 cm-es kockákra vágva),
1 szál parasztkolbász (félcentis kakikákra vágva)
2-3 doboz paradicsompüré
1-2 evőkanál paprikakrém (erős)

Elkészítés:
Lerakási sorrend (6 literes lábasba):
1) Kolozsvári szalonna,
2) nyers tarja,
3) káposzta fele,
4) bab,
5) füstölt hús,
6) parasztkolbász,
7) káposzta másik fele,
8) paradicsompüré fele elkeverve 2-3 deci vízben és a paprikakrémmel (ráönteni),
9) annyi vizet utánatölteni, hogy éppen ellepje,
10) paradicsompüré másik felét a tetejére kenni.
Sütni (nagy lángon):
- fedő alatt 2 órát
- fedő nélül még egy órát.

Tanácsok:
Ha a víz elfő, pótolni kell. lehet borral is pótolni.


A receptet beküldte: LoLiNa


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Burgonyaleves parasztosan » Parasztos leves » Parasztos csirkesült » Parasztos sertésszelet
» Parasztos (szaftos husi) » Parasztos uborkasaláta » Parasztos Gordon Bleu » Hagymatokány parasztosan
» Parasztos » Kaporszósz parasztosan » Parasztos pórétorta » Tepertőkrém parasztosan
» Sertéskaraj parasztosan » Szűzérme parasztosan » Zsemlegombóc parasztosan » Parasztos sertéstarja


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.