Tutireceptek.hu fejléc

Zsemlegombóc parasztosan recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1-2 zsemle, 1,5 tojás, 1 kisebb vöröshagyma, fél csokor petrezselyemzöld, tojásnyi disznózsír, csipetnyi őrölt bors, 3-4 evőkanál liszt, só.

Elkészítés:
A kis kockákra vágott zsemlét kevés zsíron megpirítjuk. Az apróra vágott vöröshagymát a maradék zsírban megfuttatjuk, hozzáadjuk a tisztára mosott és apróra vágott petrezselyemzöldet, jól elkeverjük, és kis ideig hűlni hagyjuk. A lisztből, tojásból kevés vízzel, sóval gyengébb galuskatésztát készítünk, belekeverjük a pirított zsemlekockát, a borsot, a pirított vöröshagymát. Jól összekeverjük, és legalább 20-25 percig állni hagyjuk. Vizes kézzel apró gombócokat formálunk belőle, és a forró levesben vagy külön sós vízben kifőzzük. Ha külön sós vízben főztük ki a gombócot, akkor a tálalás előtt tesszük a levesbe.

Elkészítési idő: 25 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Juhtúrós zsemlegombóc » Zsemlegombóc » Sonkás zsemlegomboc » Szalonnás zsemlegombóc
» Sült zsemlegombóc » Tepertőkrém parasztosan » Hagymatokány parasztosan » Zsemlegombóc vadashoz
» Zsemlegombóc 3 » Kaporszósz parasztosan » Zsemlegombóc 2 » Burgonyaleves parasztosan
» Szűzérme parasztosan » Zsemlegombóc 1. » Sertéskaraj parasztosan » Sárgaborsó krémleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.