Tutireceptek.hu fejléc

Pásztorgulyás recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
0,5 kg marhahús,
30 dkg marhabelsőség (szív, máj),
1 evőkanál zsír,
1 nagy fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
só,
pirospaprika,
köménymag,
majoránna,
2 paradicsom,
1 kg burgonya,
egytojásos csipetke

Elkészítés:
A húst és a belsőséget többször megmossuk, majd pörköltszerűen összedaraboljuk. A zsírt a bográcsban vagy egy lábasban megolvasztjuk, és megpirítjuk rajta a felkockázott hagymát, rátesszük a finomra vágott fokhagymát. Megszórjuk pirospaprikával, és rátesszük a húst meg a belsőségeket. Sóval, köménymaggal, finomra vágott majoránnával ízesítjük, és közepes tűzön zsírjára pirítjuk.
Hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot, és midig egy kevés vizet öntve alá, félpuhára pároljuk.
Amikor már majdnem puha, felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje, rátesszük a hasábba vágott burgonyát, és együtt puhára főzzük. Tálaláskor külön kifőzött csipetkét tehetünk a tetejére.

Tanácsok:
Zsír helyett olajjal is készíthetjük, de amikor megszórjuk pirospaprikával, húzzuk le a tűzről az edényt, amíg összekeverjük. Így az étel nem ég meg.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos Karfiolos Pulykamell » Gyros pitében /nem pitában!/ » Házi sajt 2 » Olcsó tonhalas paella
» Zöldséges-rizses csirkemáj » Diós töltött káposzta » Tojásos-lecsós gomba » Brassói, ahogy én készítem
» Brassói édesburgonyából » Darált húsos rakott karfiol » Ragunyasz » Párizsis, sajtos palacsinta
» Rakott krumpli másként » Virslis rakott tál » Cukkinis finomság » Elzászi pulykapecsenye


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.