Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Pásztorgulyás recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
0,5 kg marhahús,
30 dkg marhabelsőség (szív, máj),
1 evőkanál zsír,
1 nagy fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
só,
pirospaprika,
köménymag,
majoránna,
2 paradicsom,
1 kg burgonya,
egytojásos csipetke

Elkészítés:
A húst és a belsőséget többször megmossuk, majd pörköltszerűen összedaraboljuk. A zsírt a bográcsban vagy egy lábasban megolvasztjuk, és megpirítjuk rajta a felkockázott hagymát, rátesszük a finomra vágott fokhagymát. Megszórjuk pirospaprikával, és rátesszük a húst meg a belsőségeket. Sóval, köménymaggal, finomra vágott majoránnával ízesítjük, és közepes tűzön zsírjára pirítjuk.
Hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot, és midig egy kevés vizet öntve alá, félpuhára pároljuk.
Amikor már majdnem puha, felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje, rátesszük a hasábba vágott burgonyát, és együtt puhára főzzük. Tálaláskor külön kifőzött csipetkét tehetünk a tetejére.

Tanácsok:
Zsír helyett olajjal is készíthetjük, de amikor megszórjuk pirospaprikával, húzzuk le a tűzről az edényt, amíg összekeverjük. Így az étel nem ég meg.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tárcsás bab » Verebélyi galuska » Mindent bele, úgy kell azt! » Provence-i rakottas
» Toros káposzta » Rakott hurka » Sonkás rakott burgonya » Juhtúrós puliszka újhagymával
» Húsos krumplis tepsis » Sajtos tepsis krumpli » Fokhagymás sült burgonya » Sonkás fészek
» Savanyú káposzta lencsével » Bácskai rizseshús » Spagettis padlizsántekercs » Tojásos-medvehagymás galuska


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.