Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Lecsós-vörösbabos pikáns ragu recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
olaj
szalonna (kétféle: füstölt, kolozsvári, ízlés szerint)
1 fej hagyma

1-2 szem paradicsom
1-2 paprika
csemege uborka
1 vörösbabkonzerv

Elkészítés:
Az olajon megpirítom az apróra vágott hagymát, majd a kétféle szalonnát kockára vágva hozzáadom. Pirítjuk kicsit, majd mehet rá a paprika és a paradicsom. Dinszteljük fedő alatt.
Később csemege uborkát (1-2 darab) kockákra vágva hozzáadjuk és tovább dinszteljük; majd a legvégén a vörösbabkonzervet (lé nélkül) hozzákeverjük.

Tanácsok:
Tarhonyával tálaljuk + malachús, csirkemell és egyéb húsokhoz is kiválóan megfelelő ez a pikáns ragu; ízlés kérdése az egész.

A hozzávalók természetesen a ragu esetében lehet több is (paprika, paradicsom), attól függ hány személyre készítjük.


Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 20 perc

A receptet beküldte: bogyoka6


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pikáns tojáskrém » Pikáns húsgombóc leves » Pikáns patiszon » Pikáns csirkecomb.
» Pikáns halfilé » Őzcomb pikáns mártással » Pikáns zellerleves » Pikáns húsgombóc
» Pikáns narancsital » Pikáns halgombócleves » Pikáns burgonyafőzelék » Pikáns sajtmártás
» Pikáns túrós palacsinta » Pikáns karaj » Pikáns csirkemáj » Pikáns sajtostáska


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.