Tutireceptek.hu fejléc

Piadina recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
Lepényhez
60 dkg liszt
15 dkg sertészsír
1 mk. szódabikarbóna
1+1/4 tk. só
langyos víz


Töltelék:
1 kg csirkemell
olaj
só,bors
gyros fűszerkeverék
paradicsom, paprika, lilahagyma, uborka

Elkészítés:
Lepény:

A hozzávalókból kemény tésztát gyúrunk, majd 30 percig pihentetjük. 12 gombócot formázunk. 1-2 mm-es keres lapokká nyújtjuk. Forró teflonserpenyőbe egyenként kisütjük, mindkét oldalán 1-2 percig.
Egy konyharuhát leterítek, erre rakom a lepényt és mindig visszatakarom. Egymásra pakolom a tésztát és tálalásig melegen tartom.

Töltelék:
A húst fehéredésig pirítom, majd befűszerezem. A zöldségeket apró kockára vágom.
Megtöltöm a lepényt és félbehajtva tálalom.

Tanácsok:
Ha nem tartjuk melegen, kiszárad a tészta és törni fog.


A receptet beküldte: sziszikeccs


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott kel sajttal » Vadasszerűség sertéshúsból » Zöldséges csirke római tálban » Zöldséges marharagu
» Húsvéti tárkonyos bárány » Sonka húsvétra » Töltött karaj liza módra » Mentás mézes tarjaszeletek
» Sült sertés nyakrész » Kaukázusi csirkecombok » Alföldi zúzapörkölt » Csirkemell erdőkerülő módra
» Tenkes szelet » Mititei » Csirkemell-"torta" » Töltött dagadó erdélyiesen


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.