Tutireceptek.hu fejléc

Pikáns csirkefalatkák recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
egy csirkemell, kis csíkokra vágva (kb. 2*1 cm)
- 3 ek szójaszósz
- 1 ek vodka
- 1 kávéskanál gyömbérpor, vagy friss gyömbér
- 1 csipet feketebors
- 1 csipet só.

Bunda:
- 5 ek étkezési keményítő
- 1 ek liszt
- 2 tojás
- csipet só

Mártás:
- 1 ek olaj
- 2-3 ek méz
- 4-5 ek sűrű házi szilvalekvár
- 1 késhegynyi csípős paprika (mag nélkül)
- egy gerezd fokhagyma összetörve,
- kevés víz.

Elkészítés:
Összekeverem a fűszereket, és beleforgatom a húscsíkokat. Állni hagyom fél órára. Közben elkészítem a bundát, később a húscsíkokat belemártogatom. Forró olajban kis adagokban kisütöm a húst, papírtörlőre szedem.

Olajat teszek a teflonedénybe, felmelegítem benne a mézet, felfőzöm, szinte karamellizálom. Ezután belerakom a lekvárt, csípős paprikát, fokhagymát, és annyi vizet, hogy kavarni tudjam. Elzárom, még egy pici víz, jól összekavarom, keményre összeáll különben. Lehetne turmixolni is, de bennünket nem zavar a szilva darabossága, jó ráharapni.

Ráöntöm a kisült húsdarabokra, jól összeforgatom, hogy mindet érje, és megszórom pirított szezámmaggal.

Tanácsok:
Csirkés próbálkozásaim egyike, ez nagyon ízlik a családnak, hasonló, mint a kínai csirke! Negyedóra alatt elfogyott! ;)


A receptet beküldte: gne2


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pikáns patiszon » Pikáns hússzelet » Pikáns sonkatekercs » Pikáns halfilé
» Vegyespikáns lekvár » Pikáns sajtleves » Pikáns tárkonyos máj » Pikáns borjúsült
» Erdőszéli pikáns tarja » Pikáns csirkecomb. » Pikáns keltál » Pikáns, párolt pulykaragu
» Pikáns halgombócleves » Pikáns csirkemáj » Pikáns szósz csirkéhez » Pikáns rizsgombóc


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.