Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Pikáns nyúlpörkölt recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 egész nyúl,
1 fej hagyma,
Babérlevél,
Mustármag,
Köménymag,
Szemes bors,
Szalonna,
vörös bor,
őrölt fekete bors,
paprika,
Ecet,
Só,
Víz.

Elkészítés:
Egy fej hagymát karikára vágunk, babérlevéllel, szemes-borssal, mustármaggal és ecettel 3 liter vízben forraljuk, amit aztán a pácolandó nyúlra öntünk. A nyulat kb 2 napig hagyjuk a lében állni.

Zsírban megpirítunk egy kevés apróra vágott szalonnát, hagymával, porpaprikával, amibe beleforgatjuk a feldarabolt nyulat. Sózzuk, babérlevéllel, köménymaggal ízesítjük, időnként édes vörösborral felöntve félpuhára pároljuk. Felaprított paprika, csípős-paprika, paradicsom, őrölt fehérbors és fokhagymapor hozzáadásával tovább bolondítjuk a pikáns ízeket.

Tanácsok:
Körítésként krumplipüré, vagy rizs ajánlott.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pikáns halfilé » Halszelet pikáns bundában » Vegyespikáns lekvár » Pikáns sült bab
» Pikáns metélt » Pikáns halleves » Pikáns gyümölcssaláta » Pikáns keltál
» Pikáns tokány. » Pikáns csirkeszárnyak » Pikáns pulykaragu » Pikáns csirkemáj
» Pikans izü sajtos langos » Erdőszéli pikáns tarja » Pikáns húsos palacsinta » Hagymaleves pikánsan


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.