Tutireceptek.hu fejléc

Pikáns nyúlpörkölt recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 egész nyúl,
1 fej hagyma,
Babérlevél,
Mustármag,
Köménymag,
Szemes bors,
Szalonna,
vörös bor,
őrölt fekete bors,
paprika,
Ecet,
Só,
Víz.

Elkészítés:
Egy fej hagymát karikára vágunk, babérlevéllel, szemes-borssal, mustármaggal és ecettel 3 liter vízben forraljuk, amit aztán a pácolandó nyúlra öntünk. A nyulat kb 2 napig hagyjuk a lében állni.

Zsírban megpirítunk egy kevés apróra vágott szalonnát, hagymával, porpaprikával, amibe beleforgatjuk a feldarabolt nyulat. Sózzuk, babérlevéllel, köménymaggal ízesítjük, időnként édes vörösborral felöntve félpuhára pároljuk. Felaprított paprika, csípős-paprika, paradicsom, őrölt fehérbors és fokhagymapor hozzáadásával tovább bolondítjuk a pikáns ízeket.

Tanácsok:
Körítésként krumplipüré, vagy rizs ajánlott.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pikáns csirkemáj pástétom » Pikáns csirkeszárnyak » Pikánsan pácolt csirkecomb » Pikáns tojástorta
» Pikáns sült bab » Pikáns húsos palacsinta » Pikáns halgombócleves » Pikáns babos köret
» Pikáns szósz csirkéhez » Hagymaleves pikánsan » Őzcomb pikáns mártással » Pikáns húsgombóc leves
» Pikáns csibeszíveleves » Halszelet pikáns bundában » Vegyespikáns lekvár » Pikáns gesztenyetorta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.