Tutireceptek.hu fejléc

Halszelet pikáns bundában recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
8 szelet hal
1 púpos evőkanál fűszerkeverék (delikát v. virgin)
1,5 dl kefir
5 gerezd préselt fokhagyma
1 késhegynyi őrölt bors
1 késhegynyi őrölt kömény
1 mokkáskanál piros arany
1 db citrom
1 evőkanál citromlé
finom liszt
2 db tojás
olaj
5 dkg reszelt sajt

Elkészítés:
A halszeletek mindkét oldalát megszórjuk fűszerkeverékkel és egy órát állni hagyjuk.
A kefirt elkeverjük a fokhagymával, borssal, köménymaggal, piros arannyal és citromlével.
A masszában darabonként megforgatjuk a halszeleteket, majd lisztbe, utána felvert tojásba mártjuk, forró olajban kisütjük, azon forrón reszelt sajttal meghintjük és mindegyik szelet közepére citromkarikát helyezünk.

Rizs- vagy burgonyakörettel tálaljuk.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pikáns narancsital » Alufóliás halszelet » Pikáns sajtleves » Csirke sajtbundában
» Újburgonya bundában » Erdőszéli pikáns tarja » Tejfölös pikáns csirkecomb » Pikáns tojástorta
» Karfiol húsos bundában » Pikáns leves pulykamellből » Pikáns csirkecombok » Pikáns pacalleves
» Sült alma diós bundában » Túrógombóc diós bundában » Pikáns burgonya » Pikáns burgonyapüré


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.