Tutireceptek.hu fejléc

Pikáns halfilé recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
80 dkg fehér húsú tengeri hal
egy citrom leve
só, fehérbors
fél teáskanál erős pirospaprika
8 dkg vöröshagyma
20 dkg cukkini
20 dkg padlizsán
20 dkg savanykás alma
5 dkg reszelt parmezánsajt
1,5 dl marhahúsleves (lehet kockából is)
egy csokor kapor
kevés vaj

Elkészítés:
A kb. tenyérnyi szeletekre vágott halat sóval, citromlével és pirospaprikával bedörzsöljük, és egy fél órán át marináljuk.

A hagymát finomra vágjuk és egy kivajazott sütőedény alján szétterítjük.
A padlizsánt és a cukkinit vékonyra szeleteljük; a hámozatlan almát 6 részre vágjuk, a magházát eltávolítjuk, majd összekeverve őket a sütőedénybe tesszük.
Az összehajtott halszeleteket rátesszük a zöldségekre, rászórjuk a sajtot, felöntjük a húslevessel. Az edényt letakarjuk és a filét előmelegített sütőben 200 fokon 40-50 percig lassan pároljuk.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pikáns keltál » Párizsis pikánssaláta » Pikáns húsos palacsinta » Pikáns szilvamártás
» Sajtos-gombás halfilé » Pikáns szilvás lepény » Pikáns leves pulykamellből » Pikáns gyömbéres csirke
» Pikáns pástétom » Pikáns, párolt pulykaragu » Pikáns csirkecomb. » Pikáns palacsinta
» Tengeri halfilé rizzsel » Pikáns zellersaláta » Pikáns burgonya » Halfilével rakott krumpli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.