Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Pirított csirke Marengó módra (Poulet sauté a la Marengo) recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
Pirított csirke Marengó módra
(Poulet sauté a la Marengo)


2 db csirke
20 dkg gomba
15 dkg paradicsomszósz
1,5 dl fehérbor
2 db zsemle
4 dkg zsír
4 szem olajbogyó
vöröshagyma
fokhagyma
petrezselyemzöld

bors
liszt
olaj
vaj
4 adag szalmaburgonya

Elkészítés:
A feldarabolt csirkét sózzuk, lisztbe mártjuk, majd egy kevés zsírban lassan megsütjük. A finomra vágott vöröshagymát olajban megpirítunk, majd hozzáadjuk a kockára vágott gombát, paradicsomszósz. Lassan pirítjuk. Közben ízesítjük sóval, fokhagymával, fűszerezzük törött borssal, meghintjük finomra vágott petrezselyemzölddel. Fehérbort, a csirke sütéséből visszamaradt zsírt, kimagozott olajbogyót adunk hozzá, és összeforraljuk. Az egészet a csirkére öntjük, és lassan pároljuk egy keveset. A zsemlét felkockázzuk, vajban megpirítjuk. A zsemlekrutonokkal és szalmaburgonyával tálaljuk.

Tanácsok:
Napóleon kedvence volt ,egyébként véletlenül kisütött recept:)))


A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtkrémes-csirkés muffin » Gong-bao csirke 1 főre » Curry-s csirke mangóval » Sajtban sült csirkemell
» Mustáros, mézes csirkecomb » Sóágyon sült csirkecomb » Sárgarépás csirkeszárny » Ropogós csirkesaláta
» Csirkehúskrém » Őszibarackos csirkecomb » Halleves horvát módra » Legegyszerűbb csirkemell
» Sajtos csirkesaláta » Zöldségleves Éva módra » Rakott csirke 2 » Sertéshús vadász módra


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.