Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Alföldi pacalleves recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
0,5 kg konyhakész pacal
8 szem egész bors
2 db babérlevél
2 gerezd fokhagyma
2 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
2 fej hagyma
1 evőkanál pirospaprika
1 mokkáskanál majoránna
1 késhegynyi őrölt bors
fűszerkeverék

olaj
1 tojás
7 evőkanál finomliszt

Elkészítés:
A pacalt egész bors, babérlevél, fokhagyma, só társaságában megfőzzük, leszűrjük, csíkokra vágjuk.
A zöldségeket megtisztítjuk, felkarikázzuk.
A hagymát kockára vágjuk, olajon kis sóval megdinszteljük, hozzáadjuk a pacalt és a zöldséget, megszórjuk pirospaprikával, borssal, fűszerkeverékkel, - felengedve 2 liter vízzel, fél óráig főzzük.
A tojásból, lisztből 1 dl vízzel galuskatésztát készítünk, melyet beleszaggatunk a forró levesbe.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Alföldi toroskáposzta » Alföldi káposztás csülök » Alföldi finom kenyér » Alföldi leves
» Piemontei pacalleves » Alföldi öreglebbencs » Pikáns pacalleves » Alföldi pásztorhús
» Alföldi füstölt disznósajt » Alföldi betyárleves » Alföldi toroskáposzta 1. » Török pacalleves
» Alföldi húsgombóc » Alföldi Vargabéles » Alföldi húsgombóc recept » Alföldi rostélyos


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.