Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Pudingos-tejfölös kalács recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
a piskótához: 4 tojás,
1 csomag vaníliás cukor,
1 csomag sütőpor,
1 dl olaj,
20 dkg porcukor,
20 dkg liszt;
a pudinghoz:
1 l tej,
2 csomag csokis pudingpor,
1 csomag vaníliás cukor,
5 kanál cukor;
a krémhez:
7,5 dl tej,
3 csomag vaníliás pudingpor,
20 dkg cukor,
3 kis pohár tejföl

Elkészítés:
Elkészítés:
A pudingot a csomagon való leírásnak megfelelően elkészítjük. A piskótához a vaníliás cukrot, a sütőport, a porcukort és a sima lisztet egy tálba összekeverjük. Másik tálban habosra verjük a tojásfehérjét. A tojássárgáját is habosra verjük, hozzáöntjük 1 dl vizet és az olajat és újra kikeverjük. A tojássárgájához hozzákeverjük a lisztes keveréket, azután a tojásfehérjét is. A piskótát beleöntjük a kivajazott, kilisztezett tepsibe. A piskótára egyenletesen ráöntjük a pudingot és megsütjük. Nem kell félni, a megsült tészta hullámos lesz.

A tejből, a pudingporból és a cukorból sűrű krémet főzünk. Ha kihűlt, hozzákeverjük a tejfölt. A krémet a kihűlt piskótára kenjük, megszórjuk csokireszelékkel vagy édes kakaóporral.


A receptet beküldte: jjhmarta


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kürtős kalács házilag » Kakaós fonottkalács » Csokoládés mézeskalács » Mézes almáskalács
» Angol mazsolás kalács » Almás körtés kalácspuding » Formatartó mézeskalács » Sonkás fonott kalács
» Krémes kalács » Gyors kalács(Kata-féle) » Ostoros kalács » Kakaós kalácsvirág
» Mézeskalács, puha és finom » Mézeskalács (Kata-féle) » Boszorkányos mézeskalács » Almás, diós kalács


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.