Tutireceptek.hu fejléc

Pulykamell baconnal recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
80 dkg.pulykamell
2 dl. fehér félszáraz bor,
3 evőkanál olívaolaj
20 dkg. bacon szalonna szeletelve
5 evőkanál méz,
1 mokkáskanál őrölt szerecsendió,
só,
csipetnyi őrölt fehérbors,

Elkészítés:
A pulykamellet 1x1 centiméteres csíkokra vágom és 8 részre elosztva bacon szalonnába csavarom, majd forró olajon mindkét oldalát átpiritom. Hozzáadom a mézben elkevert szerecsendiót, csipetnyi sót és őrölt fehérborsot. Addig pirítjuk együtt, amig a máz karamellizálódik, s ekkor felöntjük a fehér borral és összeforralluk.
Főtt rizzsel, puliszkával tálalhatjuk a visszamaradó pecsenyelével megöntözve.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldborsós pulykamell ragu » Almás pulykamell » Göngyölt pulykamell 2. » Pulykamell+gombás mártás
» Pulykamell Lucifer módra » Mazsolás sült pulykamell » Csípős pulykamell » Marika pulykamell tortája
» Parajos pulykamell » Csicsókakrémleves baconnal » Sajtos rakott pulykamell » Sajtos pulykamellfilé
» Sajtos-bundás pulykamell » Pulykamell sajtmártással » Sajtos-sonkás pulykamell » Zöldborsós pulykamell


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.