Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gombás pulykamell recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4-6 pulykamell szeletek
25 dkg gomba
1 fej hagyma
pirospaprika
fűszerek: vegeta, bors, bazsalikom
Mártáshoz:
tej
vaj
liszt
trappista sajt (4-5 marék)

Elkészítés:
A húst kiklopfolni, pici lisztbe keverni a fűszereket, majd a húst ebbe a lisztbe forgatni. Kevés olajat forrósítani, elősütni benne a húsokat, majd jénaiba egymás mellé rakni őket. A gombát felszeletelni, hagymát apróra vágni, olajban megpirítani, beletenni a gombát és "zsírjára sütni". Kevés vajon megpirítani a lisztet, majd felengedni a tejjel és beleszórni két marék reszelt sajtot. (Magyarul: besamelt készíteni, csak sajttal.)
A kész szószba keverni a gombát, és az elősütött húsokra halmozni őket. Tetejükre reszelt sajtot szórni és sütőben rápirítani. Rizzsel tálalni.


A receptet beküldte: Pné Veronika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás-májas rakott karaj » Póréhagymás-gombás ragu » Gombás sonkasaláta » Húsos-gombás cserépedény
» Csőbensült pulykamell » Karamellizált pulykamell » Spenótos pulykamell » Gombás alagút
» Burgonyás gombás tekercs » Gombás ponty » Gombás rakott csirkee » Gombás töltött csirke
» Gombás marhahúsos tészta » Pulykamell körtével » Gombasaláta majonézzel » Almás pulykamell


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.