Tutireceptek.hu fejléc

Gombás pulykamell recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4-6 pulykamell szeletek
25 dkg gomba
1 fej hagyma
pirospaprika
fűszerek: vegeta, bors, bazsalikom
Mártáshoz:
tej
vaj
liszt
trappista sajt (4-5 marék)

Elkészítés:
A húst kiklopfolni, pici lisztbe keverni a fűszereket, majd a húst ebbe a lisztbe forgatni. Kevés olajat forrósítani, elősütni benne a húsokat, majd jénaiba egymás mellé rakni őket. A gombát felszeletelni, hagymát apróra vágni, olajban megpirítani, beletenni a gombát és "zsírjára sütni". Kevés vajon megpirítani a lisztet, majd felengedni a tejjel és beleszórni két marék reszelt sajtot. (Magyarul: besamelt készíteni, csak sajttal.)
A kész szószba keverni a gombát, és az elősütött húsokra halmozni őket. Tetejükre reszelt sajtot szórni és sütőben rápirítani. Rizzsel tálalni.


A receptet beküldte: Pné Veronika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás rakott csirkemell » Gombás kölesrizottó » Pulykamell pórémártással » Gombasaláta
» Gombás rizottó » Svéd gombasaláta II. » Gombás rakott csibehús » Gombász-tészta
» Tejfeles gombás húsi » Rakott gombás saláta » Gombás bélszín » Gombas szelet egyszeruen
» Sajtos-gombás halfilé » Bajor pulykamell tekercs » Magyaros kapros pulykamell » Gombás-orsó


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.