Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Mártásban sült csirke recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 nagy csirkemell,
só, őrölt bors, pirospaprika.
Mártáshoz:
1 kis fej vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
1 dl paradicsomlé,
1 evőkanál borecet,
1 teáskanál Vegeta,
1 evőkanál olívaolaj,
1 mokkáskanál mustár,
1 babérlevél,
só, őrölt bors, pirospaprika.

Elkészítés:
A csirkemellet megmossuk, szárazra töröljük, majd 6-8 darabra vágjuk. Sóval, borssal, pirospaprikával bedörzsöljük és félretesszük. A hagymát vékonyan felszeleteljük, a fokhagymát összezúzzuk. A többi mártáshoz valóval összekeverjük. Fedő nélkül, lassú tűzön 10 percig rotyogtatjuk. Ha kell, egy pici borral vagy vízzel hígíthatunk rajta. De óvatosan, ne legyen túl híg (elvégre mártás lesz). Egy kisebb hőálló edénybe - mondjuk egy kis jenaiba - rakjuk a csirkét, majd leöntjük a mártással. Alufóliával letakarjuk, majd előmelegített sütőben közepes lángon kb. 1 óra alatt megsütjük. Félidőben le kell róla venni a fóliát. Ha szükséges, időnként a mártással meglocsoljuk. Rizzsel tálaljuk. Ez a mennyiség úgy két személyre elegendő.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Magos csirkemellsaláta » Almás csirke székelyesen » Mézes-narancsos csirke » Karfiol fehér mártásban
» Zöldséges csirkepite » Indiai csirkés szendvics » Rántott csirkecombfilé » Baconos rakott csirke
» Almás csirkemáj » 30 perces csirkepörkölt. » Körtés-kéksajtos csirke » Hawaii csirkemell filé
» Korpás csirkemell » Són sült csirke » Erdélyi csirke raguleves » Csirkés-gombás palacsinta


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.