Tutireceptek.hu fejléc

Rakott gomba. recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1/2 kg gomba
1 db vöröshagyma
1 evőkanálnyi vaj
1 evőkanál liszt
2 dl tej
3 egész tojás
10 dkg reszeltsajt
só, őrölt bors

Elkészítés:
Megtisztítjuk a gombát, cikkekre vágjuk és diónyi vajon a reszelt vöröshagymával, sóval, borssal együtt addig pároljuk, míg "zsírjára sül".
Meghintjük a liszttel, felengedjük a tejjel és sűrűre főzzük.
Kissé kihűtjük, majd belekeverjük a 3 tojás sárgáját és 5 dkg reszelt sajtot.
Kizsírozott hosszúkás tűzálló tálba öntjük, tetejére simítjuk a tojások habbá vert fehérjét, melyet a másik 5 dkg sajttal és csipet sóval kevertünk el.
Sütőben addig sütjük, míg a hab már nem ragacsos,de ne barnítsuk túlságosan.

Tanácsok:
Friss zöldsalátával tálaljuk.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Anna Rakott karfiolja » Virágos, rakott palacsinta » Rakott puliszka » Tepsis brokkoli (rakott)
» Kanizsai rakott hús » Gombával rakott kel » Rakott-zöldség » Rakott sajtos
» Baconos rakott csirke » Rakott tészta Ani módra » Sziciliai rakott pacal » Vendégváró rakott tojás
» Gombás rakott borda » Lecsós rakott burgonya » Legfinomabb rakott krumpli » Diétás rakott padlizsán


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.