Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Rakott gomba. recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1/2 kg gomba
1 db vöröshagyma
1 evőkanálnyi vaj
1 evőkanál liszt
2 dl tej
3 egész tojás
10 dkg reszeltsajt
só, őrölt bors

Elkészítés:
Megtisztítjuk a gombát, cikkekre vágjuk és diónyi vajon a reszelt vöröshagymával, sóval, borssal együtt addig pároljuk, míg "zsírjára sül".
Meghintjük a liszttel, felengedjük a tejjel és sűrűre főzzük.
Kissé kihűtjük, majd belekeverjük a 3 tojás sárgáját és 5 dkg reszelt sajtot.
Kizsírozott hosszúkás tűzálló tálba öntjük, tetejére simítjuk a tojások habbá vert fehérjét, melyet a másik 5 dkg sajttal és csipet sóval kevertünk el.
Sütőben addig sütjük, míg a hab már nem ragacsos,de ne barnítsuk túlságosan.

Tanácsok:
Friss zöldsalátával tálaljuk.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sonkás rakott burgonya » Fokhagymás rakott penne » Rakott csirkemell3 » Diétás rakott padlizsán
» Virslivel rakott zöldbab » Rizses rakott spárga » Rakott máj » Szalonnás rakott pogácsa
» Sajtos-gombás rakott hús » Sajtos rakott burgonya » Túrós rakott kifli » Rakott-zöldség
» Rakott avokádó » Húsos rakott karfiol » Húsvéti rakott csirkemell » Barnarizs-rakottas


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.