Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Rakott krumpli fasírttal és koktélparadicsommal recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
500 g darált hús amelyet sózunk, borsozunk
1 kg burgonya
200-300 g koktélparadicsom
2 db tojás
1 db nagyobb hagyma
1 db répa
3 gerezd fokhagyma
3 evőkanál gríz
5 evőkanál majonéz
1 kiskanál kurkuma
2 kiskanál mustár

bors ízlés szerint
egy kisebb köteg zöld kapor
olaj

Elkészítés:
Dinszteljük meg kevés olajban a kockára vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a lereszelt répát és a kurkumát, majd hagyjuk kihűlni a megdinsztelt zöldségeket. A burgonyát tisztítsuk meg és reszeljük le.
Majd keverjük össze a majonézzel, a mustárral, a tojással, a grízzel, sózzuk, borsozzuk és tegyük bele az apróra vágott zöld kaprot is. A burgonyás alapba tegyük bele a megdinsztelt zöldségeket és kavarjuk jól össze.
A darált húst fűszerezzük és nedves kézzel formázzunk fasírt golyókat belőle.
Egy mélyebb tepsit kenjünk ki olajjal majd tegyük bele a burgonyás alapot szép egyenletesen elsimítva.
Nyomkodjuk meg a tetejét és helyezzük rá a fasírtot és a koktél paradicsomot.
Tegyük előmelegített sütőbe és 180 fokon süssük addig ameddig a hozzávalók megpuhulnak és a teteje szépen megpirul, ha elkészült melegen tálaljuk.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Krumplis gombóc » Gombás rakott burgonya » Sajtos krumpligombóc » Túrós rakott karfiol
» Rakottkáposzta » Hortobágyi rakott tészta » Gombás rakott csibehús » Karfiolos rakottas
» Krumplibaba » Krumplipüré másképpen » Rakott csirkemáj » Krumplisaláta csirkemellel
» Almás-diós rakott metélt » Tavaszi rakottas » Csirkenyárs krumpliágyon » Szögedi tarhonyáskrumpli


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.