Tutireceptek.hu fejléc

Baconos rakott karfiol recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 közepes db karfiol
6 ek tejföl
200 ml főzőtejszín (10%-os)
10 dkg trappista sajt
12 szelet bacon
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
ételízesítő ízlés szerint
1 ek vaj (tepsi kikenéséhez)
1 ek zsemlemorzsa

Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedjük, és ételízesítős vízben 3/4-ig megfőzzük, majd leszűrjük, és kicsit hűlni hagyjuk.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy tepsit kivajazunk, majd a zsemlemorzsával vékonyan meghintjük.
A karfiolrózsákat egyesével betekerjük a szeletelt baconbe, majd a tepsibe sorakoztatjuk.
A tejfölt összekeverjük a főzőtejszínnel, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint, egyenletesen ráöntjük a karfiolokra.
Megszórjuk sajttal, és a meleg sütőbe toljuk, amíg szép színt kap.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott sárgarépa » Almás-mákos rakott tészta » Kolozsvári rakott kacsa » Lecsós karfiolpaprikás
» Karfiol burgonyával » Sajtos-sonkás karfiol » Sajtos rakott kelbimbó » Alföldi rakottas
» Baconos-sajtos csirkemell » Krokett gombás karfiolból » Petrezselymes karfiolpüré » Rakott csirkemell3
» Rakott zöldborsó » Rakott kel burgonyával » Rakott kifli » Tejfölös karfiolleves


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.