Tutireceptek.hu fejléc

Baconos rakott karfiol recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 közepes db karfiol
6 ek tejföl
200 ml főzőtejszín (10%-os)
10 dkg trappista sajt
12 szelet bacon
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
ételízesítő ízlés szerint
1 ek vaj (tepsi kikenéséhez)
1 ek zsemlemorzsa

Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedjük, és ételízesítős vízben 3/4-ig megfőzzük, majd leszűrjük, és kicsit hűlni hagyjuk.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy tepsit kivajazunk, majd a zsemlemorzsával vékonyan meghintjük.
A karfiolrózsákat egyesével betekerjük a szeletelt baconbe, majd a tepsibe sorakoztatjuk.
A tejfölt összekeverjük a főzőtejszínnel, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint, egyenletesen ráöntjük a karfiolokra.
Megszórjuk sajttal, és a meleg sütőbe toljuk, amíg szép színt kap.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott csirkemell almával » Rakottkel hagymás babbal » Karfiol sütve » Karfiol a mikróban
» Sajtos baconos kelbimbó » Sajtos-gombás rakott hús » Tejfölöskarfiol galuskával » Fokhagymás rakott csirke
» Rakott túrós-fahéjas alma » Barnarizs-rakottas » Rakott brokkoli 2. » Rakott zöldség olasz módra
» Vega rakott spagetti » Sült karfiol egyszerűen » Karfiol-brokkoli krémleves » Karfiol fóliába sütve


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.