Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Rakott tyúkmell recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 nagyobb tyúkmell
3 tojás
1 dl tejföl
5 dkg vaj
1 fej vöröshagyma
2 szelet kenyér
fél dl tej
só, bors
1 kiskanál liszt
2 kiskanál zsemlemorzsa
1 evőkanál paradicsompüré
apróra vágott petrezselyemzöldje
kikenéshez vaj

Elkészítés:
A kicsontozott, lebőrözött tyúkmellet megdaráljuk, majd egy egész tojással, sóval, a zsemlemorzsával meg a liszttel jól összedolgozzuk, és a massza felét egy kivajazott tűzálló tál aljára terítjük.
Ezután a tejben megáztatott, majd kifacsart kenyeret két tojássárgával, a megtisztított, apróra vágott vöröshagymával, petrezselyemmel, sóval meg őrölt borssal összedolgozzuk, a két tojás keményre vert habját beleforgatjuk, és a tölteléket a darált húsra simítjuk.
A maradék húsmasszával beterítjük, egy kevés olvasztott vajjal meglocsoljuk és forró sütőben pirosra sütjük.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott csirke juhtúróval » Rakott puding » Rakott padlizsán » Sajtos rakott csirkemell
» Húsvéti rakott csirkemell » Rakott brokkoli és karfiol » Rakott kel gombás rizzsel » Fokhagymás rakott csirke
» Mandulás rakott pulyka » Rakott velő » Rakott zöldségek » Rakott cukkini Emyke módra
» Temesi rakott csülkös » Rakott savanyúkáposzta » Szalonnás rakott pogácsa » Rakott makaróni


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.