Tutireceptek.hu fejléc

Rakott velő recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 kg burgonya
30-40 dkg bacon
50 dkg sertésvelő
6-8 db tojás
Ízlés szerint:
vaj
tejföl

babérlevél
ecet

Elkészítés:
A sertésvelőt ecetes, babérleveles, sós vízben megabáljuk. Hagyjuk a levében kihűlni.

Egy tűzálló tálat vajjal vastagon kikenünk, és a felszeletelt főtt burgonyával kezdjük a rétegezést.

A kihűlt velőt a baconszeletekbe tekerve a burgonyára rakjuk. A tojásszeletekkel betakarjuk, majd tejföllel és olvasztott vajjal meglocsoljuk. Ezt ismételjük úgy, hogy a tetejére burgonya kerüljön, majd tejföllel beterítjük.

180-200 C-fokos sütőben 30 percig lefedve sütjük,majd kifedjük és pirosra sütjük.


A receptet beküldte: Lolita63


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott zöldség olasz módra » Hússal rakott tészta » Rakott zöldbab » Rakott zöldbab tarhonyával
» Maradékból rakott tészta » Light rakott brokkoli » Sonkás zellerrakottas » Ananászos rakott csirke
» Tárkonyos rakott zöldbab » Gombás rakott csirkee » Az én rakott cukkinim » Rakott burgonya püré
» Rakott tejszínes tészta » Mediterrán rakott hal » Tojással rakott tarhonya » Diós habos rakott kifli


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.