Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Rakott velő recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 kg burgonya
30-40 dkg bacon
50 dkg sertésvelő
6-8 db tojás
Ízlés szerint:
vaj
tejföl

babérlevél
ecet

Elkészítés:
A sertésvelőt ecetes, babérleveles, sós vízben megabáljuk. Hagyjuk a levében kihűlni.

Egy tűzálló tálat vajjal vastagon kikenünk, és a felszeletelt főtt burgonyával kezdjük a rétegezést.

A kihűlt velőt a baconszeletekbe tekerve a burgonyára rakjuk. A tojásszeletekkel betakarjuk, majd tejföllel és olvasztott vajjal meglocsoljuk. Ezt ismételjük úgy, hogy a tetejére burgonya kerüljön, majd tejföllel beterítjük.

180-200 C-fokos sütőben 30 percig lefedve sütjük,majd kifedjük és pirosra sütjük.


A receptet beküldte: Lolita63


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Diós-meggyes rakott kifli » Hamis túrós rakott tészta » Rakott csirkemell » Rakott bolognai penne
» Könnyű rakott burgonya » Rakott tészta2 » Húsos rakott kelbimbó » Hamis sonkás rakott tészta
» Rakott savanyúkáposzta » Almás rakott kalács » Rakott cukkini ala Niobe » Tojásos rakottas
» Juhtúrós rakott brokkoli » Rakott makaróni 2 » Feta-sajtos rakott krumpli » Darálthúsos rakott zöldbab


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.