Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Rakott velő recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 kg burgonya
30-40 dkg bacon
50 dkg sertésvelő
6-8 db tojás
Ízlés szerint:
vaj
tejföl

babérlevél
ecet

Elkészítés:
A sertésvelőt ecetes, babérleveles, sós vízben megabáljuk. Hagyjuk a levében kihűlni.

Egy tűzálló tálat vajjal vastagon kikenünk, és a felszeletelt főtt burgonyával kezdjük a rétegezést.

A kihűlt velőt a baconszeletekbe tekerve a burgonyára rakjuk. A tojásszeletekkel betakarjuk, majd tejföllel és olvasztott vajjal meglocsoljuk. Ezt ismételjük úgy, hogy a tetejére burgonya kerüljön, majd tejföllel beterítjük.

180-200 C-fokos sütőben 30 percig lefedve sütjük,majd kifedjük és pirosra sütjük.


A receptet beküldte: Lolita63


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lazacos rakott burgonya » Sütő tökös rakott tál » Rakott sajtos » Gombával rakott krumpli
» Rakott krumpli kukoricával » Búbos rakott hús » Rakott tojás » Rakott kekszes
» Rakott zöldbab tarhonyával » Update1 rakott padlizsán » Zöldséges rakott krumpli » Rakott burgonya püré
» Gombás-májas rakott karaj » Rakott lapcsánka » Meggyes rakott piskóta » Rakott kelkáposzta másképp


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.