Tutireceptek.hu fejléc

Rakott velő recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 kg burgonya
30-40 dkg bacon
50 dkg sertésvelő
6-8 db tojás
Ízlés szerint:
vaj
tejföl

babérlevél
ecet

Elkészítés:
A sertésvelőt ecetes, babérleveles, sós vízben megabáljuk. Hagyjuk a levében kihűlni.

Egy tűzálló tálat vajjal vastagon kikenünk, és a felszeletelt főtt burgonyával kezdjük a rétegezést.

A kihűlt velőt a baconszeletekbe tekerve a burgonyára rakjuk. A tojásszeletekkel betakarjuk, majd tejföllel és olvasztott vajjal meglocsoljuk. Ezt ismételjük úgy, hogy a tetejére burgonya kerüljön, majd tejföllel beterítjük.

180-200 C-fokos sütőben 30 percig lefedve sütjük,majd kifedjük és pirosra sütjük.


A receptet beküldte: Lolita63


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkés rakott burgonya » Rakottas cukkini » Rakott káposzta Ági módra » Nyárias rakott kel
» Virslivel rakott zöldbab » Inyenc rakott tészta » Rakott túrós derelye » Rakott tészta egyszerűen
» Rakott spárga » Rakott rétes 2. » Diétás rakott karalábé » Rakott répa
» Szilvás rakott palacsinta » Virslis rakott cukkini » Vegetáriánus rakott » Rakott torta befőttel


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.