Tutireceptek.hu fejléc

Rakott zöldbab 1. recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
50 dkg darált sertéshús
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
kb. 1 kg zöldbab
20 dkg reszelt sajt
5 dkg margarim+ a tálhoz
1 csipet majoranna
3 dl tejföl
2 tojás

bors

Elkészítés:
Sós vizben puhára főzzük a megtisztitott kb. 3 cm-re apritott zöldbabot, leszürjük és lecsöpögtetjük. A margarint serpenyőben felforrósítjuk beletesszük az apróra vágott vöröshagymát, megpiritjuk, majd hozzarakjuk darált húst, aprózott fokhagymát, sót, borsot, majorannát, összekeverjük és megpároljuk. Tűzálló tálat vékonyan kikenünk margarinnal és régetegezve belerakjuk a babot és a húst(felső réteg bab legyen ). A tejfölt simára keverjük a két tojással és meglocsoljuk vele a babot, rárakjuk a karikára vágott paradicsomot és a reszelt sajtot.Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30 perc alatt készre

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: bvildiko


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott tök hús nélkül » Ancféle Zöldbabsaláta » Feta-sajtos rakott krumpli » Húsos rakott karfiol
» Rakott patiszon » Lowcarb rakott kel » Túrós rakott kifli » Rakott zöldség olasz módra
» Baconos rakott karfiol » Rakott makaróni » Rakott hús füstöltsajttal » Túróval rakott zöldbab
» Paradicsomos zöldbabsaláta » Zöldbabos fasírt » Rakott csusza » Erdélyi rakottas


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.