Tutireceptek.hu fejléc

Rakott zöldbab 1. recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
50 dkg darált sertéshús
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
kb. 1 kg zöldbab
20 dkg reszelt sajt
5 dkg margarim+ a tálhoz
1 csipet majoranna
3 dl tejföl
2 tojás

bors

Elkészítés:
Sós vizben puhára főzzük a megtisztitott kb. 3 cm-re apritott zöldbabot, leszürjük és lecsöpögtetjük. A margarint serpenyőben felforrósítjuk beletesszük az apróra vágott vöröshagymát, megpiritjuk, majd hozzarakjuk darált húst, aprózott fokhagymát, sót, borsot, majorannát, összekeverjük és megpároljuk. Tűzálló tálat vékonyan kikenünk margarinnal és régetegezve belerakjuk a babot és a húst(felső réteg bab legyen ). A tejfölt simára keverjük a két tojással és meglocsoljuk vele a babot, rárakjuk a karikára vágott paradicsomot és a reszelt sajtot.Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30 perc alatt készre

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: bvildiko


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott túrós-tészta » Magyaros rakott csirke » Húsos rakott karfiol » Rakott krumpli másképpen
» Zöldbabos csirkepaprikás » Rakott krumpli máshogy » Sajtos rakott padlizsán » Rakott burgonya gyorsabban
» Mákos rakott kifli » Zöldbabos pulykatekercs » Rakott krumpli 2 » Sonkás zöldbab
» Rakott kifli » Rakott máj » Tina féle rakott krumpli » Sajtos rakott tarhonya


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.