Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Rakott zöldségek recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
40 dkg sárgarépa
1 kisebb fej karfiol
75 dkg brokkoli
kb 4dl tej
6 tojás
reszelt szerecsendió
2 szelet szikkadt toastkenyér
5 dkg vaj,vagy margarin
őrölt bors

Elkészítés:
A sárgarépát felszeleteljük.
A rózsákra szedett karfiolt és brokkolit forrásban levő,sós vízben néhány perc alatt
(5-10perc) megpároljuk.
Hozzáadjuk a sárgarépát is és az egészet készre pároljuk.
A zöldségeket ezután lecsöpögtetjük.
Egy tűzálló tál közepét brokkolirózsákkal kirakunk.
Körérakjuk a karfiolt a sárgarépát és a maradék brokkolit.
A tojásokkal elkevert tejet sóval,borssal,szerecsendióval fűszerezzük,és az egészet a zöldségekre öntjük.
Előmelegített sütőben 200 fokon kb.15 percig sütjük,majd rámorzsoljuk a toastkenyeret,
eloszlatjuk rajta a feldarabolt vajat,végül
30 perc alatt készre sütjük.

Elkészítési idő: 90 perc
Kalóriatartalom: 400 kcal

A receptet beküldte: Kriszta731


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Cukkini rakottas » Gombás rakott karaj » Olaszos rakott burgonya » Rakott őszibarack
» Rakottas zöldbab » Lecsós, gombás rakott hús » Tejberizses almás rakottas » Szüreti rakott tészta
» Magyaros rakott káposzta » Húsos, rakott padlizsán » Rakott makaróni 2 » Kolbászos rakott nokedli
» Rakott torta befőttel » Rakott tyúkmell » Rakott alma banánnal » Rakott savanyúkáposzta


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.