Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Rakottburgonya recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 kg burgonya
4-5 gerezd fokhagyma
2 tojás
3 dl tejszín
15 dkg füstölt sajt
20 dkg lángoltkolbász
pirospaprika


Elkészítés:
A megtisztított burgonyát karikára vágjuk, és hidegvízben feltesszük főni. Teszünk hozzá 2 gerezd fokhagymát, sót.
Egy keverőtálba beleütjük a tojásokat, hozzáadjuk a tejszínt, a 2 gerezd reszelt fokhagymát, pirospaprikát, sót, reszelt füstölt sajtot. Habverővel összekeverjük.
Kivajazott tálba tesszük a lecsepegtetett burgonyát, ráöntjük a masszát, tetejére karikázzuk a kolbászt. Kb. 10 percre betesszük a forró sütőbe. Tálaláskor tejföllel meglocsolhatjuk.


A receptet beküldte: bnedora


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott karfiol diétázóknak » Rakott kelkáposzta egyszerűen » Gombás karfiol-tál » Sajtos újburgonya
» Milánói-szerű » Babos rakottkarfiol » Burgonyás csoda... » Marokkói csirke
» Tepsis finomság » Brokoli fasirton sülve » Karfiolos húsos tarhonya » Mandulás almagombóc
» Szezámmagos mézes csirke » Pirogi/nagymamám módra/ » Tepsis krumpli darált hússal » Zöldségparádé


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.