Tutireceptek.hu fejléc

Rakottburgonya recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 kg burgonya
4-5 gerezd fokhagyma
2 tojás
3 dl tejszín
15 dkg füstölt sajt
20 dkg lángoltkolbász
pirospaprika


Elkészítés:
A megtisztított burgonyát karikára vágjuk, és hidegvízben feltesszük főni. Teszünk hozzá 2 gerezd fokhagymát, sót.
Egy keverőtálba beleütjük a tojásokat, hozzáadjuk a tejszínt, a 2 gerezd reszelt fokhagymát, pirospaprikát, sót, reszelt füstölt sajtot. Habverővel összekeverjük.
Kivajazott tálba tesszük a lecsepegtetett burgonyát, ráöntjük a masszát, tetejére karikázzuk a kolbászt. Kb. 10 percre betesszük a forró sütőbe. Tálaláskor tejföllel meglocsolhatjuk.


A receptet beküldte: bnedora


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott karfiol másképp » Görög körözött » Burgonya carbonara » Töltött mángold levél
» Vörösboros csülökpörkölt » Gombás- sajtos csirkemell » Csirkés egytál » Csőben sült hús parasztosan
» Krumpliágyon sült gomba » Töltött tök Nóci módra » Burgonyában sült füge » Töltött-sült burgonya
» Hortobágyi húsos gombóc » Csirkemelles trikolortészta » Rakott kel egyszerűen » Hagymás, szalonnás röszti


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.