Tutireceptek.hu fejléc

Rizs darát bárányhússal recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
2 pohár rizs
4 pohár víz
20 dkg darált bárány- vagy marhahús
2 evőkanál szemne (tisztított-vaj)
2 dkg hámozott mandula
2 dkg földimogyoró
3-4 dkg mazsola, ha van
2 dkg fenyőmag
1 kávéskanál só
őrölt bors
2 szem szegfűbors
1/4 kávéskanál fahéj

Elkészítés:
Készítsünk egyszerű rizst, s púpozzuk egy nagyobb tálra. A darált bárányhúst (szükség esetén marhahús is lehet) forró szemnében (vok) hirtelen pirítsuk néhány percig a mandulával, a földimogyoróval, a mazsolával s a fenyőmaggal. Szórjuk bele a fűszereket, majd borítsuk be vele a rizst.


A receptet beküldte: Polli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Svéd bélszín » Csirkecsoda » Pulykacomb-töltve » Különleges rántott krinolin
» Sertéskaraj parasztosan » Sertéshús vadász módra » Rakott zöldbab 1. » Zelleres sertéssült
» Húsos bőségtál » Császárszalonnás csirkemell » Töltött sonkatekercs » Kakashere(pulykahere) pörkölt
» Tárkonyos csirke nyárson » Amerikai fasírt » Tepsis sajtos tarja » Mézes-almás sült sertéscomb


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.