Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Rizs darát bárányhússal recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
2 pohár rizs
4 pohár víz
20 dkg darált bárány- vagy marhahús
2 evőkanál szemne (tisztított-vaj)
2 dkg hámozott mandula
2 dkg földimogyoró
3-4 dkg mazsola, ha van
2 dkg fenyőmag
1 kávéskanál só
őrölt bors
2 szem szegfűbors
1/4 kávéskanál fahéj

Elkészítés:
Készítsünk egyszerű rizst, s púpozzuk egy nagyobb tálra. A darált bárányhúst (szükség esetén marhahús is lehet) forró szemnében (vok) hirtelen pirítsuk néhány percig a mandulával, a földimogyoróval, a mazsolával s a fenyőmaggal. Szórjuk bele a fűszereket, majd borítsuk be vele a rizst.


A receptet beküldte: Polli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Paradicsomos báránysült » Borjú tokány » Hétvezér tokány » Párolt felsőcomb filé
» Burgonyafelfújt gazdagon » Bolognai rizsgolyók » Tejfölös aprópecsenye » Gyros tál arany módra
» Zöldséges karajtekercs » Kacsa Cabernet módra » Szárnyas aprópecsenye » Fokhagymás, tepsis csülök
» Bihari szilvás tekercs » Csirkemell Mérő módra » Pulyka zöldségesrizzsel » Rizseshús másképp


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.