Tutireceptek.hu fejléc

Mátrai Borzaska recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
80 dkg kicsontozott sertés karaj (vagy 2 nagy csirkemell),
só,
őrölt bors,
50 dkg burgonya,
1 tojás,
4 evőkanál finomliszt,
a sütéshez bőven olaj,
A tálaláskor:
2 dl tejföl,
10 dkg reszelt sajt

Elkészítés:
A húst nyolc szeletbe vágjuk, és alaposan kiverjük, megsózzuk, borsozzuk, egy órára behűtjük. Közben a burgonyát meghámozzuk, a reszelő középső (durva) fokán lereszeljük, és fél óráig állni hagyjuk. Ezután a burgonyát kissé kinyomkodjuk, a nyers tojással és a burgonya nedvességétől függően 1-2 evőkanál liszttel összedolgozzuk, megsózzuk, megborsozzuk. A hússzeleteket papírtörlővel leitatjuk, utána először lisztbe mártjuk, majd a burgonyamasszába forgatjuk, hogy teljesen beborítsa. Nagy serpenyőben felmelegítjük az olajat (ne legyen túl forró!), és a krumpliba bundázott hússzeletek mindkét felét szép pirosra sütjük. Papírtörlővel bélelt tálra szedjük, hogy a felesleges zsiradékot leitassa.

Tanácsok:
Tálaláskor a tányéron tejföllel(AKI SZERETI A TEJFÖLBE TEHET ZÚZOTT FOKHAGYMÁT) megkenjük. Reszelt sajttal megszórva, párolt zöldséggel kínáljuk.
Én hercegbnő burgonyával imádom.....


A receptet beküldte: lzsuzska


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szumátrai csirkemell » Borzaskata » Földimogyorós borzaska » Borzaska
» Meggyes borzaska » Girll-kolbászkák - krumpli » Gombás vagdalt másképp » Gombás-tejfölös pulykamell
» Tejfölös, gombás nyelv » Csirkés spagetti saláta » Mézes-currys csirke » Bazsalikomos csirke
» Ánizsos főtt marhahús » Csirkecomb kertészné módra » Tűzdelt hús » Fehérpecsenye


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.