Tutireceptek.hu fejléc

Omlós, szaftos sertés sült. recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1,5 kg sertés oldalas, 3-4 fürt koktélparadicsom, 1 egész fej fokhagyma, só, frissen őrölt fekete bors, mangalicazsír

Elkészítés:
Az oldalast egységes méretű részekre daraboljuk. Ekkor nagyjából két csontonként érdemes elvágni. Ezután 6-8 gerezd fokhagymát összezúzunk és beledörzsöljük a húsokba, majd alaposan besózzuk. Ha van rá idő akkor letakarva 1-2 órára hűtőbe tesszük, pihentetjük. Közben egy sütésre alkalmas méretű tepsit kikenünk sertészsírral és egymás mellé sorba rakjuk a húsdarabokat. A maradék gerezdeket és a koktélparadicsomokat a húsok közé tesszük, végül némi frissen törött borssal meghintjük és aláöntünk kb 1 dl vizet is. A tepsit lefedjük alufóliával és 160 fokra előmelegített sütőben sütjük kb 2 óráig Ekkor levesszük az alufóliát, majd felerősítjük a sütőhőmérsékletét 200 fokra és további 10 percig pirítjuk. Ha elkészültünk a sütéssel a maradék zsírt tálkába öntjük és a húst kissé meghűtve felszeleteljük, tálra rakjuk. Körettel, friss kenyérrel, salátával vagy savanyúsággal kínáljuk. A sültnek pikáns íze lesz, ha víz helyett barna sört öntünk a hús alá. Ekkor is nagyon finomra megpárolódik, de különlegesebb lesz az íze.

Elkészítési idő: 240 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Edina szaftos tojása! » Sertéskaraj hagymaszósszal » Egyben sült sertéshús » Brassói sertéstarja
» SERTÉSSZELET SÜTÖTÖKKEL » Omlós krémes » Málnás-csokis kísértés » Omlós puncs
» Szalonnás sertésmáj » Kantoni sertéssült » Savanyú sertésszeletek » Bakonyi sertésborda 2.
» Édes - savanyú sertéssült » Parasztos (szaftos husi) » Omlós, sós rúd » Gyors rolád omlóstésztából


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.