Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Rizsropogós recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
2 dl rizs
4 dl víz
5 dkg vaj
10 dkg sajt
4 db tojás
10 dkg liszt
15 dkg zsemlemorzsa
4 dl olaj a sütéshez


Elkészítés:
A rizst felforrósított vajba öntöm, fehéredésig pirítom állandó keverés mellett. Ráöntöm a 4 dl hideg vizet (sercegni fog, meg köpködni, ezért vigyázok), megkavarom és lefedem. Ha felforr, leveszem a gázt, és néha kavarok rajta. Mikor már alig van víz rajta, beleteszem a sót, jól megkavarom, majd leveszem a tűzről. Belekeverem a reszelt sajtot és 2 db tojást, kihűtöm és 6-8 cm hosszú rudakat formázok belőle. Lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatom és bő, forró olajban kisütöm. Sültek, pecsenyék mellé tálalom.


A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Krumplipüréből másnapra » Vegyes sült zöldségek » Parajgaluska » Sörös párolt káposzta
» Finom tormamártás » Amerikai burgonya » Fűszeres burgonyahasábok » Zöldséges gombapástétom
» Sült hagyma » Medvehagymás burgonya » Sajtos-zöldborsós ropogós » Zsömleknédli egyszerűen
» Sajttekercs mint előétel » Sajtos krokett » Zöld nokedli » Nokedli kicsit másként


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.