Tutireceptek.hu fejléc

Rizsropogós recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
2 dl rizs
4 dl víz
5 dkg vaj
10 dkg sajt
4 db tojás
10 dkg liszt
15 dkg zsemlemorzsa
4 dl olaj a sütéshez


Elkészítés:
A rizst felforrósított vajba öntöm, fehéredésig pirítom állandó keverés mellett. Ráöntöm a 4 dl hideg vizet (sercegni fog, meg köpködni, ezért vigyázok), megkavarom és lefedem. Ha felforr, leveszem a gázt, és néha kavarok rajta. Mikor már alig van víz rajta, beleteszem a sót, jól megkavarom, majd leveszem a tűzről. Belekeverem a reszelt sajtot és 2 db tojást, kihűtöm és 6-8 cm hosszú rudakat formázok belőle. Lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatom és bő, forró olajban kisütöm. Sültek, pecsenyék mellé tálalom.


A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szalvétagombóc » Forgatott burgonya » Gorgonzolamártás » Spenótos rizs
» Vajas gomba » Sült zöldségek II. » Sütőtökös rizs » Zöldségestál
» Sajtos kukoricás lepény » Gombás knédli » Nyári köles saláta » Spárga köretként
» Gombás bab » Hercegnő burgonya ♥ » Andland Sajtgolyói » Fejtett bab csomborral


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.